قشر حرکتی (Motor cortex) نام قسمتی از مغز است که کار اجرای حرکات ارادی را انجام میدهد. حرکات لازم به گونهای انجام میشود که به بهترین حالت با وضعیت فعلی فرد مطابقت داشته باشد. قشر حرکتی در قسمت پشتی لوب قدامی مغز قرار دارد که یکی از 4 لوب اصلی در قسمت جلویی مغز میباشد. قشر حرکتی پیشتر از شیار مرکزی قرار دارد. شیار مرکزی به ما اجازه میدهد که لوب قدامی و لوب آهیانه را از هم تمییز دهیم.
همانطور که از نام آن مشخص است، قشر حرکتی با کارکرد حرکتی بدن سر و کار دارد که این بدین معناست که در حرکت دادن عضلات برای انجام کاری خاص درگیر است. توانایی ما برای اجرای حرکات مثل برداشتن اشیای کوچک با کارکرد صحیح قشر حرکتی مرتبط است. چه در انجام حرکات کوچک مانند حرکت دادن انگشتان و چه در انجام حرکات بزرگ مانند نشستن قشر حرکتی نقش حیاتی از آغاز تا انجام حرکت ایفا میکند. به عبارت ساده، انقباض ارادی عضلات برای انجام حرکات عادی چیزی است که توسط قشر حرکتی مورد نظارت قرار میگیرد.
در زمان آغاز حرکت، نورونهای فوقانی واقع شده در قشر حرکتی سیگنالهای الکتریکی را انتقال میدهد که از طریق ساختارهای دیگر مانند عقدههای پایه و ساقه مغز حرکت کرده و توسط نورونهای تحتانی واقع شده در نخاع شوکی دریافت میشود. سپس، سیگنال از یک نورون حرکتی تحتانی به نورون دیگر میرود و در نهایت به گروه عضلانی مورد نظر میرسد. بسته به سیگنال دریافت شده، ماهیچهها منقبض و باعث ایجاد حرکت میشود.
قشر حرکتی سه قسمت دارد:
قشر پیش حرکتی: به منظور اجرای یک حرکت خاص، عضلات معینی باید منقبض شود. قشر پیش حرکتی گروه عضلانی که باید برای انجام حرکت مورد نظر مورد استفاده قرار بگیرد را آنالیز و تعیین میکند. قشر پیش حرکتی هنگام انتخاب مجموعهی عضلات برای اجرای حرکت وضعیت و موقعیت فعلی بدن را در نظر میگیرد. برای مثال، برای شوت کردن یک توپ فوتبال، قشر پیش حرکتی تصمیم میگیرد که برای اجرای حرکت ماهیچههای پا حرکت داده شود.
قشر حرکتی اولیه: این قسمت از مغز در واقع با نورونهای حرکتی نخاع شوکی ارتباط برقرار میکند تا ماهیچههای مورد نظر را تحریک کند. به طور خلاصه، قشر حرکتی اولیه در ارسال سیگنالهایی که به طور مستقیم در ایجاد حرکت نقش دارد درگیر است.
ناحیهی حرکتی تکمیلی SMA: یکی از اصلیترین کارکردهای SMA نظارت بر هماهنگی دو دستی است. در هماهنگی دو دستی، چندین حرکت باید به طور همزمان اجرا شود تا کار مورد نظر انجام بگیرد. برای مثال، حرکاتی که در استفاده از هر دو دست درگیر است به هماهنگی میان قشر حرکتی چپ و راست نیاز خواهد داشت. این کار توسط SMA انجام میشود که به ایجاد ترکیبی از حرکتها به صورت همزمان کمک میکند. پس، توانایی ما برای حرکت دادن هر دو دست به طور همزمان برای کامل کردن یک کار خاص با کارکرد صحیح SMA مرتبط است. SMA همچنین در تعیین توالی حرکات برای انجام حرکتی پیچیده نقش دارد.
در این صفحه تعداد 1128 مقاله تخصصی درباره قشر حرکتی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI قشر حرکتی (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: قشر حرکتی; 4WC; control animals at 4 weeks after sham diabetes induction; 4WD; diabetic animals at 4 weeks after diabetes induction; 13WC; control animals at 13 weeks after sham diabetes induction; 13WD; diabetic animals at 13 weeks after diabetes induction; 23WC; c
Keywords: قشر حرکتی; Transcranial magnetic stimulation; Magnetic resonance imaging; Motor threshold; Motor cortex; Premotor cortex; rMT; resting motor threshold; M1; primary motor cortex; PMd; dorsal premotor cortex; SMA; supplementary motor area; S1; somatosensory cortex; CS