دمای کوری (Curie temperature) یا نقطه کوری (Curie point) به دمایی گفته میشود که در آن مواد مغناطیسی خاصیت مغناطیسی ذاتی خود را از دست داده و به یک مغناطیس القایی تبدیل میشوند. پیر کوری (Pierre Curie) اولین شخصی بود که نشان داد خاصیت مغناطیسی مواد در یک دمای بحرانی از بین میرود. این دما برای عناصر مختلف اندازهگیری شده است. برای مثال دمای کوری آهن 1000 درجه سانتیگراد و دمای نیکل حدود 627 درجه تعیین شده است. لیکن برای آلیاژهای گوناگون میبایست به طور مجزا دمای کوری محاسبه شود. در واقع دمای کوری در مواد فرومغناطیس به دمایی اشاره دارد که در آن مغناطیس دائمی به مغناطیس القایی تبدیل میشود.
وقتی که درجه حرارت افزایش می یابد، حرکت حرارتی، یا آنتروپی با گرایش فرومغناطیسی برای دو قطبی تر شدن رقابت می کند. هنگامی که درجه حرارت بالا می رود فراتر از نقطه خاصی به نام دمای کوری، انتقال فاز دومی وجود دارد که سیستم دیگر نمی تواند خاصیت مغناطیسی خودجوش خود را حفظ کند، گرچه آن پاسخ پارامغناطیسی به میدان خارجی است. دمای کوری خود یک نقطهٔ بحرانی است، که در آن حساسیت مغناطیسی بی نهایت است، اگر چه هیچ خاصیت مغناطیسی خالصی وجود ندارد، ولی دامنهها همبستگی نوسانها در تمام مقیاسها را خواستارند. مطالعه انتقال فاز فرومغناطیسی، به ویژه از طریق مدل چرخشی Ising، تاثیر مهمی در توسعه فیزیک آماری داشته است، ابتدا به وضوح نشان داده شد که تئوری موفق به پیش بینی رفتار درست در نقطه بحرانی نیست (که شامل کلاس جهانی که در بر گیرنده بسیاری از سیستمهای دیگر از قبیل انتقال گاز- مایع است )و باید گروه دیگری از نظریههای عادی ساز را جایگزین کرد.
در این صفحه تعداد 639 مقاله تخصصی درباره دمای کوری که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI دمای کوری (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: دمای کوری; Magnetic hyperthermia therapy (MHT); Heat generation mechanisms; Specific loss power (SLP); Ferrite nanoparticles; Superparamagnetic; Curie temperature;
Keywords: دمای کوری; Transition metal alloys and compounds; Dirac and conventional half-metals; Electronic band structure; Curie temperature; Phase stability;