دانلود مقالات ISI درباره التهاب مغز یا آنسفالیت + ترجمه فارسی
Encephalitis
آشنایی با موضوع
التهاب مغز یا آنسفالیت (به انگلیسی: Encephalitis) به معنی التهاب حاد بافت مغزی است. شایعترین نوع آن آنسفالیت ویروسی میباشد. ویروس خود را از طریق خون به مغز میرساند و در عملکرد آن اختلال ایجاد میکند در بیماریهای سیفلیس، هاری و مالاریا نیز احتمال آنسفالیت وجود دارد. آنسفالیت چون از بیماریهای ثانویه ویروسی میباشد میتواند ردههای مختلفی داشته باشد و از عدم تعادل در راه رفتن تا کما و مرگ را در پی خواهد داشت. برای مثال در نوزادان ویروس هرپس سیمپلکس باعث ایجاد تبخال میگردد یا ویروسی که در آبله مرغان به مغز میرسد میتواند فقط کمی عدم تعادل در راه رفتن را در پی داشته باشد. در موارد کمی آسیبهای جدی به مغز وارد شده و آسیبها جبرانشان سخت خواهد بود. این بیماری میتواند از طریق عوامل قارچی هم ایجاد شود که ار راه استنشاقی وارد و سپس به خون و سپس به سیستم عصبی حمله میکنند.
علایم
انسفالیت مینور ممکن است با علائم خفیف ظاهر شود و یا اصلاً علائمی نداشته باشد.
علائم خفیف این بیماری که در نوع مینور رخ میدهد شامل: سردرد، تب، بیقراری، کم اشتهایی و کمبود نرژی بدن میباشد.
علائم شدید انسفالیت شامل: تب بالا و خواب آلودگی، اختلال عملکرد سیستم عصبی مرکزی شامل سفت شدن و خشکی گردن، سردرد شدید، تهوع و استفراغ، مشکل در راه رفتن، سرگیجه، تشنج، توهم و اغما.
علائم خفیف آن ممکن است خیلی شبیه به علائم سرماخوردگی باشد، ولی علائم شدید آن نادر و تهدید کننده زندگی فرد است.
علائم انسفالیت در نوزادان عبارتند از: سفتی بدن، استفراغ، گریههای شدید و ممتد به خصوص زمانی که به نوزادتان دست میزنید یا او را بغل میکنید.
انسفالیت توسط راههای متعدد و با انواع مختلفی از میکروارگانیسم ها ایجاد میشود.
اگر به هر کدام از این علائم دچار شدهاید با پزشکتان مشورت کنید تا توسط آزمایش، تشخیص قطعی در مورد بیماریتان داده شود، به خصوص اگر این افراد کودکان، سالمندان و یا افراد مبتلا به ضعف دستگاه ایمنی هستند.
عوامل
از آنجا که آنسفالیت ممکن است به خاطر وجود میکرب های مختلفی ایجاد شده باشد، این عفونت می تواند به طرق مختلف پراکنده شود.
یکی از خطرناکترین و متداولترین عوامل آنسفالیت ویروس بیماری تبخال است (HSV). این همان ویروسی است که زخم هایی کنار دهان ایجاد می کند اما زمانیکه در مغز ایجاد شود می تواند کشنده باشد. خوشبختانه این مورد از آنسفالیت بسیار نادر است.
آنسفالیت می تواند مشکل بسیار نادر بیماری لایم (Lyme) باشد که با انواع ساس و کنه یا گزیدگی حیوانات هار ایجاد می شود.
پشه هم می تواند ویروس انواع مختلفی از آنسفالیت را از جمله آنسفالیت وست نایل (West Nile)، آنسفالیت سنت لوئیس (St. Louis)، و آنسفالیت اسب غربی (Western Equine) منتقل کند. طی چند سال اخیر در ایالات متحده، نگرانی برای انتشار ویروی وست نایل پدید آمده بود که توسط پشه ای که این ویروس را با گزیدن پرنده های بیمار می گیرند، به انسان منتقل می شود.
انواع خفیف آنسفالیت به دنبال برخی بیماری های متداول کودکان اتفاق می افتد، مثل سرخک، گوشک، آبله مرغان، روبلا (سرخجه آلمانی) و …. ویروس هایی مثل آبله مرغان معمولاً از طریق مایع بینی و گلوطی سرفه یا عطسه منتقل می شوند.
به میزان کمتر، آنسفالیت می تواند درنتیجه یک عفونت باکتریایی مثل مننژیت باکتریایی پدید آید و یا می تواند مشکلی از سایر بیماری های عفونی مثل سفلیس باشد. برخی انگل های خاص، مثل توکسوپلاسموسیس (عفونت انگلی پستانداران و پرندگان و انسان) هم می تواند موجب بروز آنسفالیت در افرادیکه سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شود.
در این صفحه تعداد 715 مقاله تخصصی درباره التهاب مغز یا آنسفالیت که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI التهاب مغز یا آنسفالیت (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: التهاب مغز یا آنسفالیت; Central nervous system infection; Meningitis; Encephalitis; Brain abscess; Shunt infection; Lumbar puncture; Cerebrospinal fluid;
Keywords: التهاب مغز یا آنسفالیت; Encephalitis; Herpes simplex; Oncovirus; Primary central nervous system lymphoma; CNS; Central nervous system; DLBCL; Diffuse large B cell lymphoma; EBV; Epstein-Barr virus; HIV; Human immunodeficiency virus; HSV; Herpes simplex virus; PCNSL; Primary cent