آشنایی با موضوع

دوکَفه‌ای‌ها (به انگلیسی: Bivalvia) رده‌ای از جانوران نرم‌تن هستند. این رده را تبرپایان (به انگلیسی: Pelecypoda) نیز نامیده‌اند. دوکفه‌ای‌ها معمولاً صدف‌های دوتکه‌ای دارند که کمابیش متقارن هستند. این رده دارای ۳۰ هزار گونه است که شامل گوش‌ماهی∗، صدف دوکفه‌ای∗، صدف خوراکی∗ و نرم‌تن‌ها∗ است. همه دوکفه‌ای‌ها آب‌زی هستند برخی از آنها دریازی‌اند و برخی دیگر در آبهای شیرین زندگی می‌کنند. دوکفه‌ای‌ها سوهانک ندارند و از راه رد کردن آب از خود و غربال کردن خرده‌ریزه‌های درون آب تغذیه می‌کنند. برخی از دوکفه‌ای‌ها سطح‌زی∗ هستند یعنی خود را به سطوح گوناگون درون آب می‌چسبانند. این کار را گاه از طریق چسباندن رشته‌هایی به نام رَسَنَک ∗ و گاه از طریق سیمانی‌شدن آلی انجام می‌دهند. برخی دیگر درون‌زی∗ هستند یعنی خود را در شن و ماسه یا دیگر رسوبات دفن می‌کنند. اینگونه از دوکفه‌ای‌ها معمولاً پاهای نیرومند ماسه‌کَن دارند. برخی از دوکفه‌ای‌ها قادر به شنا کردن هستند. صَدَف دوکَفه‌ای جانداری نرم‌تن و آبزی است. صدف دوکفه‌ای به دو کفه راست و چپ تقسیم می‌شود و این دوکفه به وسیله یک رباط به یکدیگر متصل شده‌اند. در بخش پشتی صدف، لولا قرار گرفته که برای بازکردن و بستن کفه‌ها توسط ماهیچه‌ها به کار می‌رود. همین قسمت صدف را پس از پختن به عنوان غذای دریایی استفاده می کنند. صدف‌های دوکفه‌ای، بخش مهمی از تولیدات شیلاتی را به خود اختصاص می‌دهند. بر پایهٔ آمار ارائه شده توسط فائو، در سال ۲۰۰۲، بیش از ۱۱ میلیون تن صدف دوکفه‌ای از طریق فعالیت‌های آبزی‌پروری حاصل شده است؛ بطوریکه با رشد ۶/۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۰، بعد از ماهیان آب شیرین، جزو دومین گروه آبزی پرورشی، قرار گرفته‌اند. برای بسیاری از گونه‌های دوکفه‌ایِ مناطق معتدل، تکامل غدد جنسی زمانی‌که دمای آب به بیش از ۱۰-۱۴ درجه سانتی‌گراد برسد، آغاز می‌گردد. در این دما، سلول‌های جنسی در ماه‌های فروردین _ اردیبهشت نمو نموده و در ماههای مرداد- شهریور به رسیدگی کامل می‌رسند. صدف‌ها تحت تاثیر محرک‌هایی مانند افزایش دما و شوک حرارتی یا دستکاری، تحریک به تخم‌ریزی می‌شوند.
در این صفحه تعداد 428 مقاله تخصصی درباره دوکفه‌ای‌ها که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید.
در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI دوکفه‌ای‌ها (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند.
در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Elsevier - ScienceDirect - الزویر - ساینس دایرکت
Keywords: دوکفه‌ای‌ها; Near infrared spectroscopy; Bivalve; Cellular energy allocation; Protein content; Lipid content; Glycogen content; Electron transport system activity;
Elsevier - ScienceDirect - الزویر - ساینس دایرکت
Keywords: دوکفه‌ای‌ها; Ci, inorganic carbon; CA, carbonic anhydrase; MCACO1 and 2, membrane-associated carbonic anhydrases of P. okutanii; SLC4CO1, 2, 3, and 4, four isozymes of solute carrier family 4 in P. okutanii; ISH, in situ hybridizationBacteriocyte; Bivalve; Membrane-as