حَشَرهها یا حشرات، ردهای از بیمهرگان هستند که بزرگترین گروه را در میان گروه بندپایان به خود اختصاص میدهند. بندپایان حیواناتی هستند که دارای استخوانبندی بیرونی بوده و اعضای آنها بههمپیوستهاند. حشرات شش پا دارند و بیشتر آنها دارای بال هستند. بدن یک حشره از ۳ بخش تشکیل میشود: سر، سینه و شکم.
حدود یک میلیون گونهٔ مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شدهاست. مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونهٔ مختلف میرسد. حشرات تقریباً در همهٔ نقاط روی زمین پیدا میشوند و همچنین میتوان آنها را در آبهای شیرین یافت. حشرات اولین حیوانات پرندهاند که در روی زمین به وجود آمدند. ۳۵۰ میلیون سال قبل، اولین بار آنها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند، و این میلیونها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاشها بود.
برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهمترین احساسها میباشد حشرات دارای چشمهای مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شدهاست هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خود میباشد حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخکهایشان و بعضی اوقات از قسمتهای دیگر بدنشان استفاده میکنند آنها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخکهایشان استفاده میکنند.
حشرات در طول رشدِ خود بهطور دورهای پوستاندازی میکنند یا پوستهٔ خارجیِ خود را میاندازند. بعضی از حشرات فقط ۴ یا ۵ مرتبه تغییرشکل میدهند، اما سنجاقکهای یکروزه و حشرات بدون بال میتوانند ۲۰ مرتبه یا بیشتر پوستاندازی کنند و تغییرشکل دهند. هر بار که یک حشره تغییرشکل میدهد، شکل بدنش عوض میشود. این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) مینامند. بعضی از حشرات با هر بار پوستاندازی بهآرامی تغییرشکل میدهند و نوع بالغ آنها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد. این حشرات عبارتاند از زنبورهای عسل، مگسها، سوسکهای بزرگ، پروانهها و زنبورهای معمولی.
حشرات اجتماعی
این گروه از حشرات شامل گونههای بیشماری از زنبورهای معمولی و تمام گونههای مورچهها و موریانهها میشود. حشرات اجتماعی در گروههای خانوادگی زندگی میکنند یا بهصورت قبیلهای زندگی میکنند و لانههای بسیار بزرگ میسازند. در هر قبیله فقط یک حشره، یعنی ملکه، تولید مثل میکند. بیشتر حشرات دیگر کارگر هستند که به جمعآوری غذا و حفاظت از لانه میپردازند.
گردش خون
اندام اصلی دستگاه گردش خون کلی در حشرات نوعی رگ لولهای است که درست در زیر دیواره جسم نخاعی واقع شده است که در امتداد طول بدن حشره میباشد. خون نیز معمولاً همولنف نامیده میشود که وارد بخش شکمی (قلب) از طریق منفذ دهانهای جفتی میگردد و از بخش سینهای به سمت جلوتر بدن پمپ میشود (منفذ آئورتی). آئورت نیز در برخی از حشرات انشعاباتی ارسال میکند که لولهای ساده با منفذ انتهایی در سر میباشد. موج انقباضی معمولاً از بخش قدامی آغاز و به بخش عقبی میرود. ضربان قلب نیز میوژنی میباشد ولی از طریق ورودی عصبی و ترشحات عصبی اصلاح میشود. اندامهای فرعی ضربانی یا نبضها نیز در پایه این سامانهها واقعند نظیر گیرندهها، پاها و بالها که سبب بهبود جریان گردش خون به این بخشهای ضمیمه میشوند، همولنف اکسیژن را منتقل نمیکند اما در انتقال مواد تغذیهای و هورمونها و دفع مواد زائد مهم است.
اشکال مختلف پا در حشرات
سوسک خرطومدار درخت فندقی آفت گونههای مختلف درخت بلوط است.
۱- پاهای رونده Gressori: ران و ساق پا قوی و پهن شده و از ساختمان قابل توجهی برخوردارند. (سخت بالپوشان) ۲- پاهای دونده Cursori: سا ق و ران طویل و بلند و باریک شدهاند. مثل سوسریها ۳- پاهای جهنده Saltatori: ران بسیار قوی و عریض و ساق بلند میباشد. مثل پای عقب ملخ که برای جهیدن سازگاری یافته است. ۴- پاهای کننده Fossori: ساق پا گاهی پهن و قوی و مجهز به دندانههایی میباشد مانند پای جلو در آبدوزدک که برای کندن سازش یافته است. ۵- پاهای شکاری Raptatori: ران و ساق پا مثل ۲ لبه قیچی روی هم خم میشوند و ران پا مجهز به خارهای بلند و دارای شیاری است که ساق پا در صورت لزوم در آن قرار میگیرد. ساق نیز مجهز به دندانه یا خار است. مثل پاهای جلویی شیخک. ۶-پاهای شناگر (Natatori): پاها به شکل پارو و ران وساق پهن و طویل و پوشیده از موهای متراکم است مانند پاهای عقب سنهای آبی و بعضی از سخت بالپوشان آبزی ۷-پاهای سبدی یا جمعکننده: ساق پای عقبی عضوی به نام سبد گرده و اولین بند پنجه پای عقب برس گرده را ایجاد میکنند. مانند پای عقب در زنبور کارگر که با برس گرده، گرده را جمع کرده و سپس آن را برای انتقال به کندو به سبد گرده میفرستد. ۸- پاهای قلابی (Clasping): این حالت که در پاهای شپشهای مکنده دیده میشود. ناخن پا به صورت قلاب درآمده و برای نگه داشتن شکار به کار میرود. ۹- پاهای مکشی (Suctioning): این حالت پا که در سوسکهای شناگر دیده میشود. این نوع پا مجهز به دیسکهایی میباشد که به آنها کمک میکند که به کف رودخانه و … بچسبد.
وعده غذایی
بر مبنای گزارش سازمان ملل متحد، خوردن حشرات میتواند به کاهش معضل گرسنگی در جهان کمک کند. به علت تکثیر سریع حشرات و آلودگی کمتر آنها این منبع میتواند دائمی باشد.
در این صفحه تعداد 601 مقاله تخصصی درباره حشرات که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI حشرات (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: حشرات; Beta diversity; Local contribution to beta diversity; Species contribution to beta diversity; Annelids; Crustaceans; Mollusks; Insects; Environmental degradation; River restoration and management;
Keywords: حشرات; MMR; maximum metabolic rate - the maximum rate at which oxygen can be consumed at a given temperature; SMR; standard metabolic rate - the minimum rate of oxygen consumption needed to sustain life in resting, post-absorptive organisms at a given temper