دانلود مقالات ISI درباره کادمیم سولفید، سولفید کادمیم + ترجمه فارسی
Cds
آشنایی با موضوع
کادمیم سولفید یک ترکیبی شیمیایی با فرمول CdS میباشد. این ترکیب به رنگ زرد و یک ترکیب نیمهرسانا میباشد. این ترکیب در دو کانی متفاوت یک با نام هگزا گرینوکیت ( همان کادمیم سولفید طبیعی) با نام لاتین Hexagonal greenockite و دیگری هالییت مکعبی ( کانی از دستهی اسفلریتها مانند ZnS و FeS) با نام لاتین Cubic hawleyite استخراج میشود. دارای خواص بسیار کاربردی است که باعث شده است امروزه این ترکیب بسیار مورد توجه قرار گیرد.
کادمیم سولفید یک ترکیب شیمیایی است. شکل ظاهری این ترکیب، جامد زرد-نارنجی. است. سولفید کادمیم یکی از مهمترین نیمرساناهاست، که در دمای اتاق، گاف انرژی آن 2/42 الکترون ولت می باشد. لایه های پربلورین سولفید کادمیم، برای سلولهای خورشیدی، لیزرها، ابزار نوری، مدارهای مجتمع غیرخطی کاربرد فراوانی دارد. با روشهای تبخیر حرارتی، تبخیر لحظه ای، رسوبگذاری فاز بخار، کندوپاشی فرکانس رادیویی و تبخیر بوسیله لیزر قابل ساخت می باشد.
امروزه فوتوشیمی نیمه رساناهای نانوساختاری تبدیل به یکی از رو به رشدترین زمینه های تحقیقاتی شیمی فیزیک گردیده است. از میان این مواد، cds به عنوان یک فوتوکاتالیست موثر که قادر به حذف ملکول های رنگی و آلاینده های آلی از آب می باشد مورد ارزیابی گسترده قرار گرفته است. سولفید کادمیم از جمله نیمههادیهای ترکیبی 6-2 میباشد که بدلیل کاربرد وسیعش در ساخت قطعات اپتوالکترونیکی تحقیقات فراوانی روی آن صورت گرفته است. به منظور بررسی تغییر خواص فیزیکی لایههای نازک Cds، آلایندههای فلزی مختلفی در این ماده نفوذ داده شده است. چنین لایههایی عمدتا دارای مقاومت الکتریکی کم و شفافیت زیاد بوده و در ساخت قطعات اپتوالکترونیکی، فتوولتایی و. . . کاربردهای زیادی دارند. بنابراین انتظار اینست که خصوصیتیابی این ترکیب بتواند در دانش فنی ساخت قطعات مذکور سودمند باشد.
سمی بودن کادمیم سولفید: کادمیم سولفید تقریبا دارای خطرهایی میباشد که با استفاده از عینکهای مخصوص و دستکش و ماسک میتوان آن را به حداقل رساند. کادمیم سولفید بسیار اشتعلپذیر بوده و با آتش گرفتن از خود گاز سمی که با سوزش و تحریک دستگاه تنفسی و چشم همراه است خارج میکند. استنشاق کادمیم سولفید باعث سرفه و سوزش و قرمزی در چشم و گلو میشود و ادامهدار بودن آن باعث ایجاد حالت تهوع و اسهال شدید میشود. مجاورت زیاد بدون استفاده از پوششهای مناسب میتواند باعث اثرات بسیار مضری بر کلیه، استخوانها و دستگاه تنفسی بگذارد و باعث اختلالات کلیوی، التهابهای مزمن و پوکی استخوان شود. حتی گزارشاتی از سرطانزا بودن این ترکیب نیز ثبت شده است.
خواص و کاربردهای کادمیم سولفید: 1- این ترکیب در اسیدها حل میشود و این امر باعث ایجاد روشهایی برای عصارهگیر رنگدانههای آن میباشد. 2- CdS به عنوان کادمیم زرد شناخته میشود و با اضافه کردن سلنیم ویون سلنیم میتوان رنگ آن را از رنج زرد به نارنجی و تا قرمز کنترل کرد. این زنگدانههای تولید شده به دلیل پایداری بالایی که در برابر گرما، نور و شرایط شیمیایی متفاوت دارند بسیار مورد توجه هستند. 3- وقتی به محلول سولفید که حاوی کادمیم میباشد نور بتابانیم باعث تولید گاز هیدروژن میشود. 4- رسانایی این ترکیب با تابش نور افزایش مییابد، این دلیل مناسبی است که از آن به عنوان فتورزیستور استفاده شود. 5- از فیلم CdS در تولید ترانزیستورها استفاده میکنند.
در این صفحه تعداد 1266 مقاله تخصصی درباره کادمیم سولفید، سولفید کادمیم که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: کادمیم سولفید، سولفید کادمیم; BWDB; Bangladesh Water Development Board; CDS; Coastal Development Strategy; GBM; Ganges, Brahmaputra, Meghna river basins; GHG; greenhouse gas; MOEF; Ministry of Environment and Forests; NAPA; National Adaptation Program of Action; UNFCCC; United Nations
Keywords: کادمیم سولفید، سولفید کادمیم; AAB; Avoidance of Antibiotic Treatment for Adults with Acute Bronchitis; AAP; Adults' Access to Preventive/Ambulatory Health Services; ABA; Adult Body Mass Index Assessment; AMM; Antidepressant Medication Management; AWC; Adolescent Well-Care Visits; BC