دانلود مقالات ISI درباره خشککردن انجمادی + ترجمه فارسی
Freeze-Drying
آشنایی با موضوع
خشککردن انجمادی (به انگلیسی: Freeze-drying) به طور خلاصه فرایندی است که در طی آن مادهای را منجمد میکنند و سپس با کاهش فشار سامانه، آب منجمد درون ماده مورد نظر را به طور مستقیم به بخار تبدیل میکنند(تصعید). از این فرایند برای افزایش مدت نگهداری مواد غذایی و دارویی و همچنین آسان کردن حمل و نقل آنها بهره میبرند.
خشک کردن انجمادى فرایندى اســت که در آن یخ از داخل یک محصول منجمد به بخار تبدیل مى شــود بدون اینکه هیچ فرایند ذوبى اتفاق بیفتد. این فرایند که تصعید نام دارد در دما و فشار بســیــار پایین اتفاق مى افتد در نتیجه محصول با کیفیت بسیار بالا به جــاى مى گــذارد. هدف از خشــک کردن انجمادى تولید محصولى با زمان نگهدارى بالا است که به راحتى بتواند دوباره با آب ترکیب شــود در حالیکــه بافت آن تغییــر پیدا نکند، هرچند این عوامل به نوع بسته بندى و شرایط نگهدارى نیز بسیار وابسته است.
مزیتهــاى روش خشــک کــردن انجمادى عبارت است از:
• خشــک کردن در دماى پایین باعث آسیب کــم بــه محصولاتى که نســبت بــه حرارت حساس هستند مى شود. محصولى که با فناورى انجمادى خشک شده است بیشتر بو، طعم، ویتامینها و ارزش غذایى ماده اولیه را حفظ مى کند.
• محصول نهایى رنگ و شکل اولیه را حفظ مى کند.
• درصد رطوبت محصول نهایى در حین فرایند قابل کنترل است. محصول خشک شده با فناورى انجمارى به علت رطوبت کم باقیمانده داراى مدت زمان نگهدارى بسیار بالا است.
• معمولا بیش از 90% ماده اولیه از آب تشکیل شده است، بنابراین پس از فرایند خشک کردن انجمادى، محصول بسیار سبک با قابلیت حمل بسیار آسان مى شود.
مردم امپراتوری اینکا از نوعی فرایند خشککردن انجمادی برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی استفاده میکردند. خشککردن انجمادی به سرعت در جریان جنگ جهانی دوم رشد کرد. سرم (خون) توسط آمریکا برای کمک به متفقین اروپایی فرستاده میشد، اما به دلیل سختی فراهم کردن و حمل نقل وسایل انجمادی، این سرمها معمولاً پیش از رسیدن به مقصد دچار فساد میشدند. فرایند خشککردن انجمادی به عنوان روشی مناسب برای افزایش مدت نگهداری و حمل و نقل سرمها بدون نیاز به نگهداری آنها در یخچال توسعه یافت. بعدها این روش همچنین برای پنی سیلین نیز به کار گرفته شد و اکنون به طور گسترده در صنایع مختلف کاربرد دارد.
در این صفحه تعداد 697 مقاله تخصصی درباره خشککردن انجمادی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI خشککردن انجمادی (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.