طلا (به انگلیسی: Gold)یک عنصر فلزی با ساختار کوبیک بوده که از اول طلایی رنگ بوده ولی هنگام بریده شدن سیاه و یا بنفش می شود. طلا شکننده ترین عنصر می باشد. همچنین بسیار سست بوده و به منظور استحکام بیشتر به صورت آلیاژ در می آید. این عنصر هدایت کننده خوب دما و الکتریسته می باشد طلا معمولاً در رگه های پوسته زمین همراه با کانی های مس و یا به صورت آزاد وجود دارد معمول ترین ترکیبات طلا عبارتند از (AuCl3) و (HAuCl4). مخلوطی از یک قسمت نیتریک و سه قسمت اسید هیدروکلریک aqua regia نام دارد که طلا را در خود حل می کند. 65% طلای جهان از آفریقا به دست می آید
این عنصر از گذشته های بسیار دور شناخته شده بود طلا در طبیعت به صورت آزاد یافت می شود. این عنصر به طور گسترده در طبیعت پخش شده است و در بیشتر مواقع همراه با کوارتز و پیریت یافت می شود. طلا به صورت رگه ای و نهشته های آبرفتی و به صورت جدا از سنگها و دیگر کانیها در معدن کاری استفاده می شود. حدود دو سوم تولیدت دنیا در کشور آفریقای جنوبی و حدود دو سوم از کل تولیدات آمریکا در ایالات داکوتای جنوبی و نوادا تولید می شود. این عنصر از معادن طلا توسط فرایندهای سیانوراسیون،آمالگاماسیون و ذوب استحصال می شود. این عنصر همچنین توسط الکترولیز نیز استحصال می شود. میزان طلا در آب دریا حدود 0. 1 تا 2 میلی گرم در تن است که این رقم بستگی به نوع طلا نیز دارد. هنوز روشی برای اینکه طلا را از آب دریا استخراج کنند وجود ندارد.
طلا به علت آنکه فلزی بسیار نرم و چکشخـور است، بـاید بـا فــلزات دیگـری آمیـختـــه گـردد تــا استحکام لازم را بیابد. به غیر از طلای ۲۴ عیار، مـابقی آلیاژ طلا هستند. مس، نقره، نیکل و پالادیوم بــرای استحکام بیشتر و فلز روی جهت جذب اکسیژن هوا و جلوگیری از اکسید شدن مس و نقره به طـلا افــزوده میشود. هرچه عیار طلا بیشتر باشد، زردی آن بیشتر، اما دوام و پایداری آن کمتر و نرمتر است. عیار طلا نشان میدهد که چه مقدار از آلیاژ آن از طلاست. طلای ۲۴عیار، طلای خالص است. عیارهای رسمی ایران در حال حاضر شامل ۷۵۰ در هزار (۱۸ عیار)،۸۳۳ در هزار (۲۰عیار) و ۹۱۶ در هزار (۲۲عیار) میباشد. که با علائم زیر نمایش داده میشود.
طلا از دیرباز در سلامت انسان نقش مهمی داشته و دانشمندان مختلف ایرانی در مورد خواص درمانی طلا نظراتی داشتهاند. از نظر ابن سینا و ابوریحان طلا به دل نیرو بخشیده و دارای طبیعت گرم و تر است و اگر با آن بر روی پوست داغ زنند، عفونتی به همراه ندارد. همچنین سرمه کشیدن با میل طلا فواید بسیاری دارد. این اعتقاد نیز وجود دارد که سیاه شدن حلقه طلا بر روی انگشت دست میتواند نشانه بیماری صاحب آن باشد. پژوهشهای علمی نشان میدهد طلا روی گلبولهای بدن مردان اثر نامطلوب میگذارد، اما روی گلبولهای زنان بیتاثیر است و علت آن را وجود لایه چربی میان پوست و گوشت زنان میدانند که این لایه مانع تاثیر تشعشعات طلا روی گلبولهای قرمز خون میشود. شاید به همین دلیل باشد که دین مبین اسلام استفاده از طلا را برای مردان حرام کرده است. (زینت کردن طلا یا پوشیدن لباس زربافت برای مرد حرام است؛ چه آشکار باشد یا پنهان و نماز با آن باطل است. «رساله امام خمینی(ره)
برخی افراد ممکن است به طلا حساسیت داشته باشند و اگر به مدت طولانی در مجاورت آن قرار گیرند، آثار نامطلوبی به صورت سوزش دستگاه تنفس، خارش وقرمز شدن پوست در آنان بروز کند. این افراد باید از زیورآلات پلاتین (طلای سفید) با خلوص بالای ۹۰درصد که کمتر موجب حساسیت میشود، استفاده کنند
مصارف درمانی طلا:
از گذشتههای خیلی دور طلا برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشد. در اینجا به تعدادی از این بیماریها اشاره میشود.
1. در حدود سال ۱۸۸۵ در آمریکا طلای کلوئیدی به عنوان درمان دیپسومانیا (dipsomania)که میل شدید به مصرف الکل میباشد، بهکار میرفت.
۲. اولین تحقیق پزشکی مستند و مدرن در مورد کاربرد طلا در سال ۱۸۹۰ صورت گرفت. در این سال دکتر رابرت کخ کشف کرد که باسیل سل نمیتواند در حضور طلا زندگی کند.
3. در اوایل دهه ۱۹۰۰ پزشکان برای درمان دردهای مفصلی، قطعهای از طلا به ارزش پنج دلار را در زیر پوست، مثلآ در ناحیه مفصل زانو کار میگذاشتند در نتیجه در بیشتر موارد درد کاهش یافته یا کاملآ برطرف میشد.
4. از سال ۱۹۲۷ طلا بهطور مداوم برای درمان آرتروز بهکار گرفته شدهاست.
۵. طلا در مورد ناهنجاریهای غددی و عصبی مورد استفاده بوده و در احیاء مجدد فعالیتهای غددی، تحریک اعصاب و آزاد کردن فشار عصبی سودمند است.
6. طلا میتواند بر مکانیسم گرمایی بدن تاثیر مثبتی داشته باشد. بویژه در مورد عرق کردنهای شبانه، تشنگی شدید و ضعف و کاهش دمای بدن موثر است.
در این صفحه تعداد 4194 مقاله تخصصی درباره طلا که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.