دانلود مقالات ISI درباره آنالیز حرارتی + ترجمه فارسی
Thermal Analysis
آشنایی با موضوع
آنالیز حرارتی (Thermal analysis) روشی برای بدست آوردن اطلاعات کیفی و کمّی در مورد تأثیر حرارت بر انواع مختلف مواد، از جمله: ترکیبات شیمیایی، پلیمرها (لاستیک، پلاستیک و کامپوزیت)، سرامیکها، آلیاژها، مواد معدنی، غذا و دارو است. است. طبق نظریة اتحادیه بینالمللی، آنالیز حرارتی، گروهی از روشهای تجزیه و تحلیل حرارتی است که در آن خواص فیزیکی یک ماده و یا محصولات واکنش آن بعنوان تابعی از دما در شرایطی که ماده تحت یک برنامه دمایی کنترل شده قرار دارد، اندازهگیری میشود. به عبارت دیگر روشهای آنالیز حرارتی شامل تکنیکهایی است که طی آنها یک خاصیت فیزیکی وابسته به دما از یک ماده یا محصول واکنش آن اندازهگیری میشود. در این روشها معمولاً ماده تحت تاثیر یک دمای کنترل شده قرار میگیرد و سپس تغییرات ایجاد شده در خاصیت فیزیکی مورد نظر ثبت میشود. با توجه به خاصیت فیزیکی مورد اندازهگیری و همچنین برنامه دمایی اعمال شده در طول آنالیز، چندین روش مبتنی بر آنالیز حرارتی معرفی شدهاند. روشهایی همچون آنالیز وزنسنجی حرارتی (Thermogravimetry Analysis; TGA)، مشتق وزنسنجی حرارتی (Derivative Thermogravimetry; DTG)، آنالیز گرمایی تفاضلی (Differential Thermal Analysis; DTA)، گرماسنجی روبشی تفاضلی (Differential Scanning Calorimetry; DSC) و دیلاتومتری (Dilatometery) از جمله این موارد هستند.
این روشهای گرمایی آنالیز، تکنیکهایی هستند که تغییر برخی از خواص مواد را ضمن اعمال یک برنامه دمایی مشخص بررسی میکنند. این برنامه دمایی میتواند، دینامیک باشد که در آن نمونه با سرعت ثابتی در محدوده دمایی مورد نیاز، گرم یا سرد شود، همچنین میتواند شامل ثبات دما در مقداری از پیش تعیین شده باشد و تغییراتی را که در محدوده زمانی مشخص اتفاق میافتد، بررسی کند.
روشهای آنالیز حرارتی مواد (Thermal Analysis; TA) از دو جنبه برای پژوهشگران و صنعت کاران اهمیت دارند. نخست آنکه به کمک این روشها، میتوان شناسایی مواد را به ویژه هنگامی که روشهایی مانند پراش پرتو ایکس (X-Ray Diffraction; XRD) و مطالعات میکروسکوپی توانایی ارزیابی نهایی آنها را ندارند، تکمیل نمود. این حالت، به ویژه در مورد مواد اولیه و ترکیبهای چند جزئی بسیار مفید است. دوم آنکه به کمک روشهای آنالیز حرارتی، میتوان رفتار مواد را با افزایش دما بررسی نمود. این نوع مطالعه نیز از نظر طراحی فرآیند تولید و کاربرد محصول، اهمیت زیادی دارد.
خواصی که از طریق روشهای گرمایی اندازهگیری میشوند، عبارتند از: تغییرات ساختار شامل انتقال شیشه ای، پدیده ذوب، جوش، تصعید، انتقالات فاز جامد خواص مکانیکی شامل انبساط و انقباض و مدولثابتهای گرمایی شامل CP و نقاط ذوب.
فعالیتهای شیمیایی شامل واکنشهای جامد- جامد-گاز، بیآب شدن و پخت، پایداری حرارتی مواد در اتمسفرهای مختلف گازی و واکنشهای تجزیه گرمایی. روشهای آنالیز حرارتی به تنهایی در تشخیص و شناسایی مواد مؤثر نیستند اما به شناسایی کمک میکنند. در صورت کوپل شدن دستگاههای آنالیز حرارتی با دستگاههای اسپکترومتر جرمی و اسپکتروسکوپی، میتوانند اطلاعات بسیار مفیدی از نمونه در اختیار بگذارند. روشهای حرارتی با موفقیت در مورد گروههای ذیل بکار رفتهاند: آزبست، مواد بیولوژیک، مواد ساختمانی، کاتالیزور، سرامیک، خاک، مواد پیروتکنیک وانفجاری، چربی، روغن و واکس، کود، اطفاء کننده حریق، سوخت، شیشه، مواد شیمیایی معدنی، کریستال مایع، فلزات و آلیاژها، مواد معدنی (کانیها)، مواد آلی، ترکیبات آلی-فلزی، دارو، پلاستیک، لاستیک، منسوجات و مواد غذایی.
در این صفحه تعداد 3953 مقاله تخصصی درباره آنالیز حرارتی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI آنالیز حرارتی (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.