دانلود مقالات ISI درباره خواص فیزیکی و شیمیایی + ترجمه فارسی
Physicochemical Properties
آشنایی با موضوع
بر خلاف اکثر مایعات و گازها و مولکولها یا اتمهای مواد جامد خیلی به هم نزدیکاند، ترتیب اتمها در بعضی مواد جامد، مثل الماس و سنگ نمک، بسیار منظم است و یک شبکه خاص در سراسر ماده بطور منظم تکرار میشود. ساختمان اتمی فلزها هم دارای این الگوی منظم است که حالت بلوری خوانده میشود. در بعضی دیگر از مواد جامد، مثل شیشه، ترتیب اتمها کم و بیش بصورت تصادفی است. ولی در تمام مواد جامد اتمها به شدت با هم درگیرند. اندرکنش بین اتمها باعث بوجود آمدن باندهای سطوح انرژی میشود. به کمک این باندها میتوان خواص الکتریکی متمایز کننده هادیها، عایقها و نیمههادیها را بدست آورد.
وضعیت بار الکتریکی اتم
اتمها در واقع نقاط مختلف یک ماده بلوری خنثی هستند، چون بار مثبت پرتونهای هسته توسط بار منفی الکترونهای اطراف آن کاملا خنثی میشود. الکترونها بصورت لایه لایه هسته را در برمیگیرند. الکترونهای لایه آخر موسوم به الکترونهای ظرفیت اهمیت عملی خاصی دارند. این الکترونها در واکنشهای معمول شیمیایی، مثل سوختن، زنگ زدن، آبکاری فلزات و غیره و همچنین در عمل هدایت دخالت دارند. الکترونهای لایههای داخلی به شدیدا وابسته به هسته بوده و نمیتوانند در واکنشهای شیمیایی وارد شوند. البته بسته به انرژی برخی واکنشها، مثلا واکنشهای با چند میلیون درجهای، ممکن است الکترونهای لایه داخلی از هسته جدا شوند.
لایه آخر بعضی از مواد کامل و برخی دیگر ناقصاند. لایه کامل از نظر شیمیایی بیاثر است برای مثال گازهای نادر از چنین وضعیتی برخوردارند. خوشبختانه لایه آخر اتمها بیشتر مواد کامل نیست. این مواد در واکنش شیمیایی با مواد دیگر ممکن است به لایه آخرشان تقریبا تکمیل شود در این صورت ماده تمایلی به از دست دادن الکترون ندارد و اصطلاحا عایق خوانده میشود. از طرف دیگر مواد مثل فلزات به شدت لایه آخر ناقص داشته که الکترونهای آن بطور ضعیف به هسته وابسته است. کمترین نیرویی آنها را جدا کرده و در فرایند جریان وارد میکند.
خواص فیزیکی مواد یا ویژگیهای فیزیکی هرگونه ویژگی است که قابل اندازهگیری باشد، که آن مقدار توصیف حالت یک سیستم فیزیکی است. دگرگونیها در خواص فیزیکی یک سیستم میتواند برای توصیف دگرگونی یا تحول آن ماده بین حالت در حال حاضر آن بکار رود. به خواص فیزیکی اغلب به عنوان مشاهدات اشاره شده است. آنها خواص معینی نیستند. ویژگیهای فیزیکی قابل سنجش مواد کمیت فیزیکی آنها نامیده میشود.
خواص فیزیکی اغلب بهعنوان خواص شدتی و مقداری شناخته شدهاند. یک ویژگی یا (خاصّیت) شدتی بهاندازه یا گستردگی سیستم یا بهمقدار ماده در جسم بستگی ندارد، درحالی که ویژگی گسترده یا (مقداری) مادّه یک رابطهٔ افزودنی را نشان میدهد. این طبقهبندیها بهطور کلی تنها در مواردی معتبر هستند که تقسیمات کوچکتر نمونهٔ مورد بررسی- وقتی که ترکیب شوند؛ در برخی از فرایندهای فیزیکی یا شیمیایی، تعاملی نداشته باشند.
در این صفحه تعداد 1168 مقاله تخصصی درباره خواص فیزیکی و شیمیایی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI خواص فیزیکی و شیمیایی (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: خواص فیزیکی و شیمیایی; PEF; pulsed electric fields; ROS; reactive oxygen species; BHT; butylated hydroxytoluene; L*; lightness; a*; green to red chromaticity; b*; blue to yellow chromaticity; hº; hue angle; TSS; total soluble solids; HPLC; high performance liquid chromatograph