بربرین (به انگلیسی: Berberine) با فرمول شیمیایی C۲۰H۱۸NO۴+ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۲۳۵۳ است؛ که جرم مولی آن ۳۳۶٫۳۶۱۲۲ g/mol میباشد.
فواید آن بر سلامت شگفتانگیز است و تاثیرات آن بر بدن در سطح مولکولیست. اثبات شده است که بربرین موجب کاهش شاخص قند خون، کاهش وزن و بهبود سلامت قلب میگردد، که این نکات از معدود موارد تاثیرات آن بر سلامت است. نتایج مطالعات حاکی از آن است که تاثیر مکملهای بربرین کمتر از داروهای تجویزی نیست.
بربرین شامل ترکیبات بافتزنده است که از گیاهان متعدد و متفاوتی از جمله گروهی از بوتهها موسوم به بربرین عصارهگیری میشود. به بیان تخصصی، بربرین در طبقهی خاصی از ترکیبات که آلکالوئید(شبه قلیا) خوانده میشوند، جای دارد. رنگ آن زرد است و اغلب به عنوان مادهی رنگزنی مورد استفاده قرار میگیرد.
بربرین در طب چینی از سبقهایی طولانی برخوردار است و در درمان بیماریهای متعددی به کار برده میشد. اکنون، علوم مدرن نیز خواص شگفتانگیز بربرین را در درمان برخی بیماریها تائید مینمایند.
نحوهی عملکرد بربرین چگونه است؟
تاکنون صدها تحقیق مختلف در زمینهی بربرین صورت پذیرفته است. اثبات شده است که از تاثیرات شگرفی بر سیستمهای زیستی برخوردار است. پس از اینکه بربرین وارد شکم میشود، جذب بدن شده و وارد چرخهی گردش خون میگردد. سپس به سوی سلولهای بدن حرکت میکند.
بربرین درون سلولها نفوذ کرده، بر چندین نوع مختلف از اهداف مولکولی تاثیر گذاشته و عملکرد آنها را تغییر میدهد. بدین ترتیب نحوهی عملکرد آنها مشابه با داروهای تجویزی است. در اینجا قصد ندارم وارد جزئیات بیشتر شوم، زیرا مکانیسم زیستی بربرین بسیار پیچیده و متغییر است.
با این وجود، یکی از اصلیترین عملکردهای بربرین، فعال نمودن آنزیمهای درون سلولی موسوم به آنزیم فعالکنندهپروتئین است. این آنزیم گاهی به عنوان کلید اصلی سوخت و ساز در نظر گرفته میشود. این آنزیم درون سلولهای اندامهای مختلف از جمله مغز، عضلات، کلیهها، قلب و کبد یافت میشود و نقشی اساسی در تنظیم سوخت و ساز ایفا میکند.
بعلاوه بربرین تاثیرات مختلفی بر مولکولهای درون سلولی بر جای میگذارد و حتی بر فعال و غیر فعال نمودن ژنها نیز میتواند، موثر واقع شود. در مقایسه با داروها، بربرین موجب کاهش چشمگیر شاخص قند خون میگردد، که از این لحاظ با داروهای قند خون برابری مینماید.
دیابت نوع ۲ در زمره بیمارهای خطرناکیست که در دهههای اخیر به طرزی باورنکردنی رواج یافته و سالانه موجب مرگ میلیونها نفر میشود. خصیصهی اصلی دیابت، افزایش سطح قند(گلوکز) خون ناشی از مقاومت در برابر نسولین یا کمبود انسولین است.
شاخص قند خون بالا در دراز مدت موجب آسیبهای جدی به بافتها و اندامهای مختلف شده و بالطبع منجر به بروز مشکلات عدیدهایی بر سلامت و در نهایت کوتاهی عمر فرد میگردد.
در این صفحه تعداد 485 مقاله تخصصی درباره بربرین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI بربرین (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: بربرین; Alzheimer's disease; Heavy metals; Berberine; Amyloid-β40/42; Tau protein; Proinflammatory cytokines and In silico analysis; AChE; acetylcholinesterase; AD; Alzheimer's disease; Akt; Protein kinase B; AMPK; 5â² adenosine monophosphate-activated protein