دانلود مقالات ISI درباره اسیدهای چرب + ترجمه فارسی
Fatty Acids
آشنایی با موضوع
اسیدهای چرب(اسیدهای چرب Fatty acids )در مبحث شیمی و به ویژه بیوشیمی اسید چرب یک اسید کربوکسیلیک است که دارای زنجیره بلند و خطی آلیفاتیک میباشد. این زنجیره ممکن است از جنس چربی اشباع شده یا چربی اشباع نشده باشد. اسید چرب میتواند به کوتاهی اسید بوتیریک (با ۴ کربن) باشد در حالی که اسیدهای چربی که از چربیها و روغنهای طبیعی ساخته میشوند حداقل دارای ۸ کربن میباشند مثل اسید کاپریلیک.
چربی ترانس یک نام عمومی برای چربیهای غیراشباعی است که دارای اسید(های) چرب ترانس-ایزومر (E-isomer) باشند.
این اسیدها از رسوب و انباشته شدن کلسترول در جدار رگها جلوگیری میکنند. در لطافت پوست و مو مفید هستند. در برابر آثار زیان بخش اشعه ایکس تا حدودی از بدن محافظت میکنند. با بیماریهای قلبی مبارزه میکنند و برای کاهش دادن وزن و همچنین سوختن چربیها مؤثر هستند.
این اسیدها برای رشد کودکان مفید هستند و برای رشد ناخنها نیز مؤثر میباشند. همچنین از ریزش مو جلوگیری میکنند و برای بهبود و مداوای زخمها مفید هستند. رشکا که نوعی بیماری پوستی است به وسیله مصرف این اسیدها قابل معالجه است. این اسیدها به منظور درمان اگزما و سودا مفید هستند و اگر به صورت خارجی (از روی پوست) استفاده شوند پوست را سالم و شفاف نگه میدارند.
انواع اسیدهای چرب
اسیدهای چرب به دو اسید های چرب اشباع شده و اشباع نشده تقسیم بندی میشوند: ( اشباع شده به اسید های چربی گفته میشود که پیوند دو گانه کربن کربن در آنها وجود داشته ( به جز پیوند دو گانه موجود در اسید کربوکسیلیک )، و اشباع نشده به اسیدهای چربی گفته میشود که پیوند دو گانه کربن کربن در آنها وجود ندارد ( به جز پیوند دو گانه موجود در اسید کربوکسیلیک ). برخی از اسید های چرب اشباع شده به قرار زیرند:
1. اسید بوتیریک
2. اسید کاپریلیک
3. اسید کاپروییک
4. اسید لائوریک
برخی از اسید های چرب اشباع نشده به قرار زیرند:
1. اسید اولئیک
2. اسید لینولئیک
اسید پالمیتولئیک
خواص اسید های چرب:
اسید های چرب اشباع با افزایش طول زنجیر اسید چرب نقطه ذوب انها ا فزایش می یابد. اسید های چرب غیر اشباع با ا فزایش پیوند دو گا نه نقطه ذوب انها کاهش می یابد. در نتیجه روغن های حیوا نی به علت دارا بودن اسید های چرب اشباع بالا حالت جامد دارد و اکثر روغن های نباتی به علت دارا بودن اسید های چرب غیر اشباع حالت مایع دارد.
رابطه اسید های چرب و میزان کلسترول خون:
از دیدگاه عمومی اسید های چرب اشباع باعث افزایش کلسترول می شود اما همه ی اسید های چرب باعث ا فزایش کلسترول نمی شوند. اسید های چرب اشباع با طول زنجیره کوتاه (4: 0-6;0) و اسید های چرب اشباع با طول زنجیره متوسط (8: 0-10: 0) باعث افزایش کلسترول نمی شوند. امروزه مشخص شده که اسید میریستیک با 14 اتم کربن بدترین اسید چرب طبیعی است که از سایر اسید های چرب بیشتر سبب ا فزایش کلسترول می شود. میزان اسید چرب در روغن نارگیل و کره بیش از سایرین است. اسید پالمیتیک با کربن 16در تمام اسید های چرب به مقدار کم وزیاد وجود دارد. میزان این اسید در روغن پالم و چربیهای حیوانی بالاست که تاثیر ان بر کلسترول متغیر است
اکثر اسیدهای چرب که به طور طبیعی تولید میشوند یک زنجیره با یک عدد زوج از اتمهای کربن (۴ تا ۲۸) دارند. اسیدهای چرب معمولاً از تریگلیسریدها یا فسفولیپیدها نشأت گرفتهاند. وقتی آنها به دیگر مولکولها وصل نمیشوند، به عنوان اسید چرب آزاد شناخته میشوند. اسیدهای چرب منابع مهم سوخت هستند زیرا وارد سوخت و ساز میشوند، آنها کمیتهای بزرگ ATP را ارائه میدهند. بسیاری از انواع سلولها میتوانند یا گلوکز یا اسیدهای چرب برای این هدف استفاده کنند. در کل، ماهیچه قلبی و اسکلتی اسیدهای چرب را ترجیح میدهند. به ندرت، مغز میتواند اسیدهای چرب را به عنوان یک منبع سوخت بجای گلوکز و اعضای کتون استفاده کند.
در این صفحه تعداد 4398 مقاله تخصصی درباره اسیدهای چرب که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.