دانلود مقالات ISI درباره کم کاری تیروئید + ترجمه فارسی
Hypothyroidism
آشنایی با موضوع
کم کاری تیروئید(به انگلیسی: Hypothyroidism) یا هیپوتیروئیدی در بین بیماریهای غده درونریز شایعترین بیماری پس از دیابت میباشد. به زبان ساده این بیماری هنگامی ایجاد میشود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن هورمون تولید کند. هورمون غده تیروئید تری یدوتیرونین (T۳) و تیروکسین (T۴) است. این هورمونها وظیفه تنظیم مصرف انرژی، تولید گرما و تسهیل رشد در بدن را برعهده دارند. بیماری در زنان سه برابر شایعتر از مردان است.
دو علت نسبتاً شایع برای کم کاری تیروئید وجود دارد. اولین علت، ناشی از التهاب قبلی (و یا فعلی) غده تیروئید است، که سبب آسیب دیدگی (یا مرگ) درصد زیادی از سلولهای تیروئید میگردد. به طوری که قادر به تولید هورمون کافی نیستند. شایعترین علت نارسایی غده تیروئید، تیروئیدیت اتوایمیون (یا تیروئیدیت هاشیموتو) نامیده میشود، که شکلی از التهاب تیروئید ناشی از سیستم ایمنی خود بیمار میباشد.
دومین علت عمده کم کاری تیروئید، گروه وسیعی از "درمانهای پزشکی" است. درمان بسیاری از مشکلات تیروئید نیازمند عمل جراحی برای برداشتن کل غده تیروئید و یا قسمتی از آن است. هرچند اگر حجم کلی سلولهای تولید کننده تیروئید نیز باقی بماند، باز هم به اندازه کافی پاسخگوی نیازهای بدن نیست و بیمار دچار کم کاری تیروئید خواهد شد. به یاد داشته باشید که اغلب هدف از عمل جراحی برای سرطان تیروئید، نیز همین است.
شخص مبتلا میتواند یکی از علائم زیر یا بیشتر را داشته باشد: خستگی فراگیر، خواب آلودگی، فراموشکاری، مشکلات در حافظه و تمرکز یافتن و مشکلات یادگیری، ناخن و موی خشک و شکننده، پوست خشک و خارش دار، صورت پف آلود و ورم پلکها، کاهش ضربان قلب، از دست دادن شنوائی، افزایش وزن،، افسردگی، بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر، گرفته شدن صدا، ضعف و درد عضلانی، بیحس شدن دستها، حساسیت زیاد به سرما، یبوست، اختلالات قاعدگی، افزایش فراوانی سقط و افزایش حساسیت به داروها.
برای درمان کم کاری تیروئید و یا پیشگیری از بروز آن،۱۳ روش ساده و طبیعی ارائه شده است. عبارتند از:
. تغذیه مناسب داشته باشیم
. مصرف پروتئین را افزایش دهیم
. مصرف چربیهای سالم را فراموش نکنیم
. مصرف مواد مغذی را برنامه غذایی خود بگنجانیم
. از مواد غذایی فاقد گلوتن استفاده کنیم
. مصرف خوراکیهای ایجادکنندهی گواتر را محدود کنیم
. از منابع غذایی که حاوی گلوتاتیون هستند، بهره بگیریم
. حساسیتهای غذایی را جدی بگیریم
. با باکتریهای مفید روده دوست باشیم
. با خوردن غذاهای کامل (فرآوری نشده)، التهابهای خاموش خود را درمان کنیم
. عملکرد غده آدرنال را ارزیابی کنیم
. عوامل استرسزا را شناسایی کرده و تمرینات آرامشبخش انجام دهیم
. در دندانپزشکی از یقهی محافظ تیروئید استفاده کنیم
در این صفحه تعداد 860 مقاله تخصصی درباره کم کاری تیروئید که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: کم کاری تیروئید; Hypothyroidism; Levothyroxine; Malabsorption; Neurologic manifestations; BMI; body mass index; CT; computed tomography; FT4; free thyroxine; IHH; idiopathic intracranial hypertension; LT4; levo-thyroxine; RAI; radio active iodine; TFT; thyroid function te
Keywords: کم کاری تیروئید; BDI-II; Beck Depression Inventory-Second Edition; IIEF-15; International Index of Erectile Function-15; SD; standard deviation; TgAb; thyroglobulin antibodies; TPOAb; thyroid peroxidase antibodies; Depressive symptoms; Hypothyroidism; Sexual functioning;