دانلود مقالات ISI درباره کورتیکواستروئیدها + ترجمه فارسی
Corticosteroid
آشنایی با موضوع
کورتیکواستروئیدها (کورتون) (به انگلیسی: Corticosteroids) به استروئیدهایی گفته میشود که در بخش قشری (کورتکس) غده فوق کلیوی (آدرنال) ساخته میشوند. استروئیدها ترکیبات چربی با چهار حلقه کربنی هستند. کورتیکواستروئیدها به دو گروه عمده مینرالوکورتیکوئیدها (mineralocorticoids) مانند آلدوسترون و گلوکوکورتیکوئیدها (glucocorticoids) مانند کورتیزول (۲۱ کربنه) تقسیم بندی میشوند. البته بخش رتیکولای غده فوق کلیوی مقدار کمی هم هورمونهای جنسی (به ویژه آندروژن) ترشح میکند.
مینرالوکورتیکوئیدها در ساماندهی آب و الکترولیتها در بدن نقش دارند (احتباس آب و سدیم و دفع پتاسیم).
گلوکوکورتیکوئیدها نقشهای گوناگونی در بدن دارند از جمله کاهش التهاب، تخفیف واکنشهای ایمنی، تاثیر بر سوختوساز و افزایش قند خون.
در بیماریهای گوناگونی مانند سندرم کوشینگ و بیماری آدیسون، در ترشح کورتیکواستروئیدها افزایش یا اختلال مشاهده میشود.
بیوسنتز
در تولید این هورمونها ابتدا کلسترول به پروژسترونها تبدیل میشود و سپس سایر هورمونها تولید میشوند.
داروهای کورتیکواستروئیدی
با توجه به نقش مهمی که گلوکوکورتیکوئیدها در تخفیف پاسخهای ایمنی دارند تعداد زیادی دارو بر اساس این اسکلت ساختمانی با فرمولهای شیمیایی شبیه هم ساخته شدهاست که به آنها استروئید، کورتیکواستروئید یا کورتون گفته میشود. داروهای کورتیکواستروئید از پرکاربردترین داروها در پزشکی هستند که در بیماریهای مختلفی مانند حساسیت، بیماریهای خود ایمنی و التهاب به کار میروند. از این داروها میتوان بتامتازون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون، تریامسینولون، متیل پردنیزولون، پردنیزون، کلوبتازول، بکلومتازون، فلودروکورتیزون، فلوسینولون، فلوتیکازون و. . . را نام برد. این داروها به صورت تزریقی، خوراکی، قطره، پماد و افشانه تهیه و مصرف میشوند.
عوارض جانبی
وقتی بیماران کورتیکواستروئید استفاده میکنند غدههای فوق کلیوی (غدد آدرِنال) میزان ترشح کورتیزول طبیعی خود را کم یا قطع میکنند. داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) عواض جانبی زیادی دارند مانند تجمع آب و الکترولیت در بدن (ایجاد ظاهر پف آلود و شبه چاق در بیماران)، اختلال در عملکرد غدد فوق کلیوی، ناراحتیهای گوارشی به ویژه زخم معده، بروز پوکی استخوان، آکنه و پرمویی، آب مروارید چشمی، افزایش فشار خون، افسردگی، تغییرات خلقی، افزایش احتمال عفونت و همچنین آزاد کردن اتم های سنگین و رادیکالی در بدن که باعث بروز سرطان میشوند و. . .
از دیگر عوارض آنها، ایجاد اختلال در چربی و قند خون است که باعث افزایش بیماریهای قلبی میشود. افرادی که کورتن مصرف میکنند لازم است به صورت منظم قند خون خود را کنترل کنند.
به دلیل عوارض جانبی یادشده تلاش میشود از کورتیکواستروئیدها تنها در درمان موارد حاد بیماریها و برای کوتاهمدت استفاده کرد و از مصرف درازمدت آنها بهویژه به شیوه سیستمیک خودداری کرد. مثلاً برای بیماران آسمی امروزه به جای کورتون خوراکی از افشانه استنشاقی استفاده میشود تا کورتیکواستروئید موضعی فقط در درمان بیماری مؤثر باشد و به صورت عمومی در بدن عوارض جانبی ایجاد نکند.
در این صفحه تعداد 637 مقاله تخصصی درباره کورتیکواستروئیدها که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI کورتیکواستروئیدها (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: کورتیکواستروئیدها ; Asthma; race; eosinophil; airway inflammation; African American; body mass index; corticosteroid; induced sputum; clinical trial; ACQ; Asthma Control Questionnaire; ACRN; Asthma Clinical Research Network; ACT; Asthma Control Test; BMI; Body mass index; IC