دانلود مقالات ISI درباره سوماتواستاتین + ترجمه فارسی
Somatostatin
آشنایی با موضوع
سوماتواستاتین (Somatostatin)، هورمونی است که باعث مهار ترشح بسیاری از هورمونها از جمله هورمون رشد از هیپوفیز میشود. این هورمون، یک هورمون پپتیدی دارای ۱۴ تا۲۸ اسیدآمینه بوده که در دستگاه گوارش از معده، روده و لوزالمعده و در سیستم عصبی مرکزی (مغز و هیپوتالاموس) ترشح میشود.
سوماتوستاتین یک پلی پپتید بدست آمده از هیپوتالاموس یا صناعی (سنتتیک) است و فرم طبیعی آن یک ساختار حلقهای دارد. اگرچه سوماتوستاتین مشتق شده از هیپوتالاموس یک پپتید 14 اسید آمینهای است اما در بعضی بافتها فرم طویلتر آن با 28 اسید آمینه نیز موجود میباشد. این ماده آزادسازی هورمون رشد از هیپوفیز قدامی را مهار میکند و همچنین رهاسازی تیروتروپین و کورتیکوتروپین از هیپوفیز قدامی و گلوکاگن و انسولین از پانکراس را مهار میکند و به نظر میرسد در تنظیم ترشحات معده و دئودنوم نقش دارد. در سیستم عصبی مرکزی در درک درد نقش ایفا میکند. در بسیاری از اختلالات کاربرد دارد مانند خونریزیهای فوقانی گوارشی مثل خونریزی واریسی، مقاومت به انسولین، برخورد با تومورهای ترشحکننده هورمون و دیگر اختلالات افزایش ترشحی. سوماتوستاتین طول مدت اثر کوتاهی دارد و چندین آنالوگ با هدف طولانی کردن فعالیت آن ساخته شدهاند به علاوه این هدف که فعالیت مهاری آن را اختصاصیتر کنند. اوکتروتاید و لارئوتاید از این آنالوگها هستند. سوماتوستاتین معمولاً به صورت استات تجویز میگردد، در درمان خونریزیهای گوارشی مثل خونریزی حاد از واریسهای مری استات سوماتوستاتین در دوزی معادل با 250 میکروگرم سوماتوستاتین از طریق داخل وریدی طی 3 تا 5 دقیقه تجویز میگردد و سپس با یک انفوزیون مداوم با سرعت 250 میکروگرم در ساعت (حدود 5/3 میکروگرم/ کیلوگرم/ ساعت) پیگیری میشود تا زمانیکه خونریزی متوقف شود که این اتفاق معمولاً طی 12 تا24 ساعت رخ میدهد. ممکن است آنگاه انفوزیون برای 48 تا 72 ساعت دیگر ادامه یابد تا از عود خونریزی جلوگیری شود.
سوماتواستاتین یا هورمون مهارکننده هورمون رشد (GHIH)، با تاثیر بر گیرندههای خود در هیپوفیز موجب مهار ترشح هورمون رشد و هورمون محرکه تیروئید میشود. همچنین در دستگاه گوارش موجب مهار ترشح هورمونهای گاسترین، موتیلین، سکرتین،انسولین، کولهسیستوکینین، (VIP) و (GIP) خواهد شد. این هورمون موجب کندی حرکات روده میشود.
در تجویز بسیار سریع این دارو ناراحتیهای شکمی، گرگرفتگی و حالت تهوع و برادی کاردی مشهود است. به علت نیمهعمر کوتاه این دارو، عوارض جانبی آن عموماً با کاهش یا توقف انفوزیون گذرا هستند. به علت اثر مهاری این دارو بر جذب رودهای، تغذیه غیرخوراکی توصیه میشود و گلوکز خون باید چک شود چرا که سوماتوستاتین میتواند با ترشح انسولین و گلوکاگن تداخل داشته باشد.
در این صفحه تعداد 1260 مقاله تخصصی درباره سوماتواستاتین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI سوماتواستاتین (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: سوماتواستاتین; AGBL2; ATP/GTP binding protein-like 2; BMPR1A; Bone morphogenetic protein receptor, type 1A; CLEC3B; C-type lectin domain family 3; C1QTNF1; C1q and tumor necrosis factor related protein1; DDAH1; Dimethylarginine dimethylaminohydrolase 1; DEGs; Differenti