دانلود مقالات ISI درباره طیف سنجی مادون قرمز + ترجمه فارسی
Infrared Spectroscopy
آشنایی با موضوع
طیف سنجی مادون قرمز (Infrared spectroscopy) یکی از انواع طیف سنجی ارتعاشی است، و تکنیکی برای طیف سنجی است که در آن ارتعاشات مولکولی مورد تحلیل قرار می گیرد. طیف فروسرخ، به گستره ای از طول موج پس از امواج مرئی تا امواج رادیویی یعنی ۷۵۰ نانومتر تا ۱ میلیمتر گفته میشود. در این ناحیه ارتعاشات مولکولی جذب دارند. در طیف بینی فروسرخ از طیفهای این ناحیه اطلاعات کیفی و کمی استخراج میشود که در شناسایی گروه عاملی مواد تعیین کننده است. این طیف به سه ناحیه فروسرخ نزدیک، میانه و دور تقسیم میشود. یکی از روشهای طیفسنجی بسیار مفید که به ما در شناسایی نوع پیوندهای موجود در یک ترکیب کمک میکند طیفسنجی مادون قرمز (InfraRed) یا همان IR میباشد. طیفسنجی مادون قرمز، IR، روشی برای شناسایی مولکولها و بخصوص گروههای عاملی مولکولهاست. هر مادهای، طیف مادون قرمز مخصوص به خود را دارد و همانند اثر انگشت، مختص همان مولکول میباشد. ما توسط این روش طیفسنجی نمیتوانیم ساختار گسترده یک ترکیب را رسم کنیم ولی میتوانیم از ماهیت پیوندها مانند پیوند یکگانه، دوگانه یا سهگانه آگاه شویم. از جمله مزایای این روش طیفسنجی، غیرتخریبی بودن آن میباشد که بر خلاف طیفسنجی جرمی پس از استفاده از نمونه در دستگاه IR میتوان دوباره از آن استفاده کرد. طیفسنجی مادون قرمز بر اساس جذب تابش و بررسی جهشهای ارتعاشی مولکولها و یونهای چند اتمی صورت میگیرد. این روش به عنوان روشی پرقدرت و توسعه یافته برای تعیین ساختار و اندازهگیری گونههای شیمیائی به کار میرود. همچنین این روش عمدتاً برای شناسایی ترکیبهای آلی به کار میرود، زیرا طیفهای این ترکیبها معمولاً پیچیده هستند و تعداد زیادی پیکهای بیشینه (ماکسیمم) و کمینه (مینیمم) دارند که میتوانند برای اهداف مقایسهایی به کار گرفته شوند.
طیف سنجی مادون قرمز تکنیک تجزیه ای بسیار ساده ای است. ابتدا شما نیاز دارید ماده را به شکلی درآورید تا بتوان آن را در دستگاه طیف سنج مادون قرمز قرار داد. این کار معمولاً به دو روش انجام می شود: تهیه ی فیلمی از ماده روی صفحهای از نمک کلرید سدیم (نمک طعام)، و یا آسیاب کردن ماده به همراه برمید پتاسیم (KBr) و تهیه ی گرانول از آن. این نمک ها از آن جهت مورد استفاده قرار می گیرند که در مقابل اشعه ی مادون قرمز نامرئی هستند و اثری بر طیف نخواهند داشت. روش های دیگری برای آماده سازی یک نمونه وجود دارد، ولی برای کار با پلیمرها، این دو روش رایج ترین روش ها هستند. پس از آماده سازی، نمونه در طیف سنج یعنی در جایی که کاربر در عکس فوق نشان می دهد، قرار می گیرد. درپوش دستگاه بسته می شود و پس از چند ثانیه محفظه ی نمونه از دی اکسیدکربن پاکسازی می شود. با فشار دادن دکمه ی “SCAN” در رایانه در کمتر از یک دقیقه یک طیف مادون قرمز به دست خواهد آمد.
چون هر پیوند، دارای فرکانس ارتعاش طبیعی خاصی است و نیز چون یک پیوند بخصوص در دو مولکول مختلف در دو محیط متفاوت قرار دارند، بنابراین هیچگاه دو مولکول با ساختمانهای متفاوت جذب مادون قرمز یا به عبارت بهتر طیف مادون قرمز مشابهی نمیدهند. اگر چه ممکن است که بعضی از فرکانسهای جذب شده در دو مولکول مشابه باشند، اما هیچگاه دو مولکول مختلف، طیف مادون قرمز کاملا یکسانی را نخواهند داشت. بنابراین طیف قرمز را میتوان مانند اثر انگشت در انسان برای شناسایی مولکولها بکار گرفت. با مقایسه طیف مادون قرمز دو ماده که تصور میرود مشابه باشند، میتوان پی برد که آیا واقعا آنها یکی هستند یا نه. اگر تمام جذبها در طیف دو مولکول بر یکدیگر منطبق شوند، آن وقت به احتمال قریب به یقین دو ماده یکسان هستند. کاربرد دوم طیف مادون قرمز که مهمتر از اولی است، این است که طیف مزبور، اطلاعاتی راجع به ساختمان یک مولکول میدهد.
در این صفحه تعداد 3232 مقاله تخصصی درباره طیف سنجی مادون قرمز که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI طیف سنجی مادون قرمز (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.