دانلود مقالات ISI درباره رسانندگی گرمایی + ترجمه فارسی
Thermal Conductivity
آشنایی با موضوع
اگر بین دو نقطه از یک جسم، اختلاف دمایی به وجود آید، گرمای درون جسم از بخش با دمای بالاتر به بخش با دمای پایین تر شارش می کند. این نوع شارش یا انتقال گرما را رسانش می گوییم. مولکول های گرم منتقل نمی شوند بلکه انرژی خود را به صورت انرژی جنبشی به مولکول های سرد مجاور انتقال می دهند به عبارت دیگر در روش رسانایی ماده ثابت است و گرما از مولکولی به مولکول دیگر منتقل می شود.
رسانندگی گرمایی(THERMAL CONDUCTIVITY) خاصیتی از اجسام است برای انتقال گرما میباشد. حالتی از جابجایی انرژی درون یا بین بدنهٔ اجسام است که بر اثر شیو دما رخ میدهد. این ضریب در قانون فوریه ظاهر میشود. در رسانش گرما از درون خود جسم شارش مییابد. در جامدات، انتقال انرژی بر پایهٔ مدل الکترون آزاد و رسانش بر اثر ترکیب لرزشهای مولکولهای ساختار بلوری یا فونون صورت میپذیرد. در گازها و مایعات، رسانش نتیجهٔ برخورد و پخش مولکولی مولکولهایِ در حال حرکت تصادفی است. فوتونها عموماً با هم برخورد ندارند و جابجایی گرما بر اثر تابش الکترومغناطیسی به عنوان نوعی از رسانش گرمایی محسوب نمیشود. در جامدات جداییدن انتقال به وسیلهٔ فوتونها از انتقال به وسیلهٔ مادهٔ پاسخپذیر ساده نیست، اما در مایعها درک این تفاوت سادهتر است و در گازها معمولاً در نظر گرفته میشود.
گرما خودبهخود تمایل دارد از جسمی با دمای بیشتر به جسمی با دمای کمتر شارش یابد. در نبود شارهای محرک، تغییرات دما در طول زمان به تعادل گرمایی میل میکند. آهنگ عبور گرما به جنس مادهی به کار رفته بستگی دارد.
فلزات رسانای خوبی هستند، زیرا در پدیده رسانش وجود الکترون های آزاد بسیار مؤثر است. فلزات دارای الکترون های آزاد بسیاز زیادی هستند. هنگامی که به نقطه ای از فلز گرما بدهیم الکترون های آزاد انرژی جنبشی بیشتری به دست می آورند و سریع تر حرکت می کنند، الکترون های سریع حامل انرژی، از قسمت های گرم فلز به قسمت های سرد آن پخش می شوند و در برخورد با مولکول های فلز، انرژی جنبشی خود را به آن منتقل می کنند، با این فرایند انرژی گرمایی به سرعت از قسمت های گرم به قسمت های سرد منتقل می شود.
در این صفحه تعداد 4698 مقاله تخصصی درباره رسانندگی گرمایی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.