تابش یون(به انگلیسی: Ion irradiation) تابشی است که به اندازهی کافی انرژی دارد تا الکترونها را از اتم و یا مولکول جدا کند، یا به بیانی آنها را بیوند(تبدیل به یون کند). تابش یوننده از ذرههای دروناتمی، اتمها و یا یونهایی با سرعت بسیار بالا (سرعتی نزدیک به سرعت نور) و یا موجهای الکترومغناطیسی با انرژی بسیار بالا مانند گاما و ایکس ساختهشدهاست. تابش یوننده در اثر واکنش هسته ای - اعم از طبیعی یا مصنوعی - با دمای بسیار بالا (مثلاً در هاله خورشید یا در حالت پلاسما) از طریق تولید ذرههای پرانرژی در شتابدهنده ذرهای یا از طریق فرایندهای طبیعی مانند رعد و برق یا انفجار ابرنواختر پدید می آید. وقتی تابش یوننده رخمیدهد می تواند ذرات زیراتمی (عموماً الکترون، پروتون، نیوترون و گاهی تمام هسته) را از اتم آزاد کند. چنین رویدادی، پیوستگی شیمیایی را میدگرد و یون ایجاد می کند. تابش پرتوها را نمیتوان با چشم دید یا احساس کرد اما همواره در زندگی روزمرهِی ما حضور دارد. تقریبا همهی آنچه در اطراف ما هست از خود پرتو ساطع میکند. از منابع شناخته شده مانند مایکروویوها و دستگاههای ایکسری و رادیوها تا منابع ناشناخته مانند آبی که مینوشیم و پتاسیم موجود در بدن ما از خودشان پرتو تابش میکنند. قرار گرفتن در معرض تابش پرتوهای یونی خطر آسیب به DNA و بافتهای بدن انسان را افزایش میدهد که در طول زمان برای سلامت انسان خطری جدی ایجاد میکند. به همین خاطر آشکارساز پرتو Dosime ساخته شده است. با مجلهی فناوریهای توانافزا و پوشیدنی همراه باشید.
یک گروه تحقیقاتی متشکل از دانشمندان دانشگاه نورسایسترن، مؤسسهی علوم و فناوری کره، دانشگاه ملی سئول و دانشگاه هاروارد، موفق به ابداع روشی برای اصلاح ساختار سطحی پلیمرهای نانومقیاس شدهاند. با استفاده از این روش محققان موفق شدند برای اولین بار بهمنظور ایجاد الگوها و اشکال از پیش تعریفشده، ساختار سطحی یک پلیایمید (یک ماتریس پلیمری فوقالعاده مقاوم و پرمصرف در مهندسی پزشکی است) را بهوسیلهی تابش پرتو یونی متمرکز اصلاح کنند. این الگوها کاربردهای فراوانی در علوم و پزشکی از جمله داروهای ترمیمی و قطعات الکترونیکی قابل کشش دارند. فلزیاب تابش یون را تشخیص داده زیرا یون قسمتی از عملکرد الکترونها در مدار جریان میدان مغناطیس هر هدف یا منبع یا طلا میباشد تابش یون نسبت به نوع اهداف سرعت متفاوت داشته که فلزیاب میتواند حوزه مغناطیسی یا حوزه فرکانسی یک هدف یا طلا را تشخیص دهد و بطور طبیعی فلزیاب یون ان هدف یا منبع یا طلا را نیز میتواند تشخیص داده و در کنار عملکرد فشار نیرو دو منبع بر یکدیگروضعیت یونی ان هدف یا طلا شکل خواهد گرفت
در این صفحه تعداد 935 مقاله تخصصی درباره تابش یون که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI تابش یون (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.