دانلود مقالات ISI درباره مکانیک کوانتوم + ترجمه فارسی
Quantum Mechanics
آشنایی با موضوع
مکانیک کوانتوم(به انگلیسی: Quantum mechanics) قسمتی از فیزیک است که در مورد رفتار ماده و ارتباط آن با انرژی در اندازه های در حد اتم و اجزای آن سر و کار دارد. در واقع مکانیک کوانتوم با بینهایت ریزها در طبیعت سر و کار دارد و قوانین کلاسیک فیزیک در مورد این اجزاء اتمی کاربردی ندارند.
ده چهره تاثیرگذار در تاریخ مکانیک کوانتومی. از چپ به راست: ماکس پلانک، آلبرت اینشتین،نیلز بور،لویی دوبروی، ماکس بورن،پل دیراک، ورنر هایزنبرگ، ولفگانگ پاولی، اروین شرودینگر، ریچارد فاینمن
تاریخ مکانیک کوانتومی از بخشهای بنیادی تاریخ فیزیک نوین است. تاریخچه مکانیک کوانتومی که با تاریخ شیمی کوانتومی در هم آمیختهاست، اساساً با تعدادی کشف علمی آغاز شد: کشف پرتوهای کاتدی در سال ۱۸۳۸ توسط مایکل فاراده؛ اعلامیه زمستانی ۶۰-۱۸۵۹ مسئله تابش جسم سیاه توسط گوستاو کیرشهوف؛ پیشنهاد لودویگ بولتزمن در سال ۱۸۷۷ که حالتهای انرژی یک سامانه فیزیکی ممکن است گسسته باشند؛ کشف اثر فوتوالکتریک توسط هاینریش هرتز در سال ۱۸۸۷؛ و فرضیه کوانتومی ۱۹۰۰ ماکس پلانک که هر سامانه اتمی که انرژی تابش میکند را میتوان از لحاظ نظری به شماری از عناصر انرژی گسسته ε (اپسیلون) تقسیم نمود، به گونهای که هر یک از این عناصر انرژی متناسب بابسامد ν است که هر یک از آنها تحت آن انرژی تابش میکنند که توسط فرمول زیر تعریف میشود:
بنیادیترین تفاوت مکانیک کوانتومی با مکانیک کلاسیک در این است که مکانیک کوانتومی توصیفی سازگار با آزمایشها از ذرات در اندازههای اتمی و زیراتمی در اختیار میدهد، در حالی که مکانیک کلاسیک در قلمرو میکروسکوپی به نتایج نادرست میانجامد. در حقیقت، مکانیک کوانتومی بنیادیتر از مکانیک نیوتنی و الکترومغناطیس کلاسیک است؛ زیرا در مقیاسهای اتمی و زیراتمی که این نظریهها با شکست مواجه میشوند، با دقت زیادی بسیاری از پدیدهها را توصیف میکند. مکانیک کوانتومی به همراه نسبیت پایههای فیزیک جدید را تشکیل میدهند.
مکانیک کوانتومی یا نظریۀ کوانتومی شامل نظریهای دربارهٔ ماده و تابش الکترومغناطیسی و برهمکنش میان ماده و تابش است
مکانیک کوانتومی شگفت آور و خارق العاده است. نیلز بور فیزیکدان دانمارکی که به کشف این نظریه کمک شایانی کرده بود میگفت: “کسی که میتواند مکانیک کوانتوم را بدون سر در گم شدن در کند، در واقع آن را درست نفهمیده است. چه خوب و چه بد، مکانیک کوانتوم پدیدههای غیر عادی را پیش گویی میکند که بارها و بارها بطور تجربی ثابت شدهاند. برای درک کار خارق العاده کامپیوتر کوانتومی، فقط کافی است پدیدهای عجیب به نام دوگانگی موج –ذره را بپذیریم.
کم و بیش همهٔ تعابیر از مکانیک کوانتومی در دو ویژگی اشتراک دارند: نخست اینکه آنها تعابیر "فرمولاسیون" هستند، یعنی تعابیری از مجموعهای از معادلات و فرمولها برای تولید نتایج و پیشبینیها. دوم اینکه آنها تعابیری از "پدیدهشناسی" هستند، یعنی تعابیری از مجموعهای از مشاهدات، که هم شامل مشاهداتی میشوند که از راه پژوهش تجربی به دست میآیند و هم مشاهدات "ذهنی" که رسمیت کمتری دارند (این حقیقت که انسانها همواره جهان را به صورت بدون ابهام میبینند در تعبیر مکانیک کوانتومی اهمیت دارد). ویژگیهایی که در میان تعابیر متفاوتند عبارتند از "هستیشناسی" و "معرفتشناسی". این مباحث
در این صفحه تعداد 558 مقاله تخصصی درباره مکانیک کوانتوم که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: مکانیک کوانتوم; David Bohm; Léon Rosenfeld; Quantum mechanics; Hidden variables; Copenhagen interpretation; Ninth Symposium of the Colston Research Society;