تله مدیسین (Telemedicine) به دانش و ابزارهای ارتباطی گفته میشود که مراکز بهداشتی ـ درمانی و پزشک را به بیمار مرتبط میکند. در واقع تله مدیسین به کارگیری تکنولوژی الکترونیک و دیجیتال به منظور اعمال مراقبتهای پزشکی و بهداشتی از بیمارانی است که در نقاط دور از مرکز درمانی به سر میبرند. واژه (Telemedicine) از دو کلمه (Tele) که یک لغت یونانی و به معنی «ارتباطات مسافت دور» است و کلمه مدیسین (medicine) به معنای درمان و طب، تشکیل شده است.
به عبارت دیگر تله مدیسن عبارت است از استفاده از تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات جهت انتقال سرویسهای پزشکی و مبادله اطلاعات پزشکی هنگامیکه فاصله فیزیکی، طرفین این موضوع (بیمار و پزشک ) را از هم جدا میکند. انجمن تله مدیسین بریتانیا، تله مدیسین را چنین تعریف می کند: ارائه خدمات درمانی در جایی که فاصله، فاکتور مهمی محسوب می شود، توسط متخصصان حرفه ای با استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات برای تبادل اطلاعات صحیح در زمینه تشخیص، درمان و پیشگیری بیماریها و تحقیقات، با بهره گیری از جدیدترین دستاوردها در زمینه خدمات درمانی در راستای تامین هر چه بیشترسلامت افراد. بطور کلی منظور از تله مدیسین استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات در پزشکی است با این هدف که بتوان خدمات پزشکی را ازراه دور و بدون نیاز به ارتباط معمول و رودرروی بیمار و پزشک ار ائه کرد که این امر مستلزم انتقال متن، تصویر، صوت، ویدئو و یاسیگنال های تبدیل شده الکتریکی است.
از جمله اهداف پزشکی از راه دور بهبود مراقبت از بیمار، بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم، دسترسی بهتر به پزشکان جهت مشاوره، در دسترس قرار دادن امکانات برای پزشکان جهت هدایت معاینات خودکار، کاهش هزینههای مراقبتهای پزشکی، ایجاد خدمات مراقبت پزشکی (در سطح جغرافیایی و جمعیتی وسیع)، کاهش نقل و انتقال بیماران به مراکز درمانی میباشد. پزشکی از راه دور شامل مشاوره از راه دور، آموزش الکترونیکی پایش از راه دور، جراحی از راه دور، درمان امراض پوستی از راه دور، تصویربرداری التراسوند از راه دور، آسیبشناسی از راه دور، درمان اختلالات شناختی از راه دور میباشد.
امروزه پزشکی از راه دور تا حدی پیشرفت کردهاست که امکان انجام جراحی از راه دور نیز به وجود آمدهاست. یعنی یک جراح در منطقهای دورتر از بیمار در یک کشور با بهرهگیری ازارتباطات اینترنتی بسیار قوی و زیرساختهای فنی دقیق، این امکان را مییابد که در یک اتاق جراحی درکشور دیگری، به وسیله رباتها، عمل جراحی انجام دهد. در حال حاضر عمدهترین کاربرد این فناوری، مشاورههای پزشکی است که هم در ایران و هم درنقاط دیگر جهان به راحتی انجام میشود. مشاوره از راه دور معمولاً بین دو یا چند پزشک و یا بین بیمار و پزشک معالج صورت میگیرد.
در این صفحه تعداد 949 مقاله تخصصی درباره تله مدیسین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: تله مدیسین; Telemedicine; Remote; Telementoring; AHC; Academic Health Centers; PCP; Primary Care Practitioner; MUSC; Medical University of South Carolina;
Keywords: تله مدیسین; Basic Science Study; Development or Validation of Outcome Instrument; Shoulder; range of motion; mHealth; software development kit (SDK); telemedicine; motion-based machine-learning;
Keywords: تله مدیسین; legal aspects; OSA; parasomnia; regulatory aspects; sleep disorders; sleep laboratory; telemedicine; AASM; American Academy of Sleep Medicine; CME; Continuing Medical Education; DME; durable medical equipment; FMCSA; Federal Motor Carrier Safety Administr