دانلود مقالات ISI درباره کروماتوگرافی مایعی کارا + ترجمه فارسی
High-Performance Liquid Chromatography
آشنایی با موضوع
کروماتوگرافی مایعی کارا (High-performance liquid chromatography) نوعی کروماتوگرافی (سَوانگاری) مایعی است که در آن فاز مایع بهآسانی تغییر میکند و در قدرت تفکیک و زمان تجزیه اثر میگذارد. کروماتوگرافی مایعی کارا در پمپ های متکی به عبور یک حلال مایع تحت فشار، حاوی مخلوط نمونه از ستون پر شده با ماده جاذب جامد است. هر عنصر در نمونه با برخورد کمی متفاوت با مواد جاذب، باعث سرعت جریان های مختلف برای اجزای مختلف ماده شده و منجر به جدایی از اجزای آنها به صورت جریان از ستون میشود.
اطلاعات اولیه
کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا ( (High Efficiency Liquid Cgromotography (HPLC ) بدون سؤال، سریعترین رشد را در بین تمام روشهای جداسازی تجزیهای با فروش سالیانه در گستره بیلیون دلار داشته است. دلایل این رشد انفجارآمیز عبارتند از حساسیت روش، سازگاری سریع آن برای انجام اندازهگیریهای کمی صحیح، شایستگی آن برای جداسازی مواد گونههای غیرفرار یا ناپایدار در مقابل گرما و مهمتر از همه، کاربرد گسترده آن برای موادی است که در صنعت، زمینههای مختلفی علوم و جامعه اهمیت درجه اول را دارند.
کارایی ستون HPLC
کار این ستون نیز به اندازه ذرات داخل ستون بستگی دارد. هرچه اندازه ذرات کوچکتر باشد، کارایی HPLC پیشتر میشود.
فاز ساکن و فاز متحرک
در مورد فازهای ساکن و متحرک یک قاعده کلی وجود دارد و آن، این است که باید قطبیت حلشونده و فاز متحرک، نزدیک به هم باشد، ولی با فاز ساکن اختلاف داشته باشد. ترتیب قطبیت گروههای عاملی در ترکیبات به صورت زیر است:
هیدروکربن< اترها < استرها < کتنها < آلدئیدها < آمیدها < آمینها < الکلها
به عنوان مثال، فاز ساکن با قطبیت بالا مثل سیلیکات یا آلومین یا مایعات قطبی مثل تریاتیلن گلیگول که روی ذرات سیلیکات قرار گرفتهاند و فاز متحرک، حلال نسبتا غیر قطبی مثل هگزان یا ایزو پروپیل اتر را میتوان نام برد.
خصوصیات فاز متحرک ( HPLC )
خلوص بالا
نقطه جوش حدود 20 تا 50 بالاتر از دمای ستون
گرانروی پایین
واکنش پذیری کم
قابلیت تطابق با آشکارساز
سمیت و اشتعال پذیری کم
مزایای HPLC
کاربرد HPLC برای مواد غیر فرار به قرار زیر میباشد:
از ستونهای طولانی که سرعت حلال در تمام طول آنها نزدیک به مطلوبترین سرعت باشد، میتوان استفاده کرد و امکان تغییر دادن ماهیت فاز متحرک برای انجام شستشوی تدریجی و شستشوی مرحلهای یا هر دو وجود دارد.
آشکارساز
آشکارسازهای مورد استفاده در کروماتوگرافی مایع - مایع تمام خصوصیات آشکارسازهای کروماتوگرافی گازی را دارند، بجز اینکه در آشکارساز کروماتوگرافی مایع نیازی به محدوده دمایی بالا نیست. این شناساگرها کلا دو دستهاند:
یک نوع کلی که به فاز متحرک عکسالعمل نشان میدهند.
نوع خاصی که به حل شونده حساس هستند.
در این صفحه تعداد 1618 مقاله تخصصی درباره کروماتوگرافی مایعی کارا که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI کروماتوگرافی مایعی کارا (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: کروماتوگرافی مایعی کارا; AIDS; acquired immunodeficiency syndrome; AUC; area under the plasma concentration versus time curve of NVP in absence of NT; AUCI; area under the plasma concentration versus time curve of NVP in presence of NT; AUCratio; ratio between AUCI and AUC (AUCI/
Keywords: کروماتوگرافی مایعی کارا; LLNA; local lymph node assay; ECVAM; European centre for the validation of alternative methods; DPRA; direct peptide reactivity assay; HTS-DCYA; high-throughput dansyl-cysteamine; DABS-C1; 4-(4-dimethylaminophenylazo) benzenesulfonyl chloride; ROC; receiv