دانلود مقالات ISI درباره نشانگرهای تومور + ترجمه فارسی
Tumor Markers
آشنایی با موضوع
نشانگرهای تومور موادی هستند که سلولهای توموری یا سایر سلولهای بدن، در پاسخ به سرطان یا شرایط خاص خوشخیم (غیرسرطانی)، تولید کردهاند. این مواد را میتوان در خون، در ادرار، در بافت توموری یا در سایر بافتها یافت. نشانگرهای تومور متفاوتی در انواع مختلف سرطان یافت شدهاند و سطوح نشانگرهای تومور مشابه میتواند در بیش از یک نوع سرطان تغییر کند. افزون بر آن، سطوح نشانگرهای تومور در همة افراد سرطانی تغییر نمیکند، به ویژه، اگر سرطان در مرحلة اولیه باشد. برخی از سطوح نشانگرهای تومور در بیمارانی با شرایط غیرسرطانی نیز، تغییر میکند. تاکنون، محققان تعداد فراوانی از مواد را شناسایی کردهاند که بهنظر میرسد در زمان وجود برخی انواع سرطان، بهصورت غیرطبیعی بالا میروند. برخی از این مواد، در شرایط و بیماریهای دیگری هم یافت میشوند. دانشمندان برای همۀ انواع سرطان، نشانگر پیدا نکردهاند.
کاربرد تومورمارکرها: در استفاده از تومورمارکرها هدف اصلی این است که غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان اتفاق افتد، چرا که در این زمان بیشترین احتمال تأثیر درمان وجود دارد. ذکر این نکته الزامی است که تومورمارکرها به خودی خود تشخیصی نیستند و تشخیص قطعی سرطان با دیدن نمونه بافت سرطانی در زیر میکروسکوپ توسط پاتولوژیست صورت می گیرد. با این وجود تومورمارکرها اطلاعاتی به ما می دهند که از آنها می توان به طریق زیر استفاده کرد: 1- غربالگری: غربالگری یا Screening توسط تومورمارکرها به معنای جست و جوی سرطان در افرادی است که علایمی از بیماری را ندارند. 2- کمک به تشخیص: از تومورمارکرها معمولاً برای تشخیص سرطان استفاده نمی شود و در اکثر موارد سرطان فقط با نمونه بیوسبی تشخیص داده می شود. از تومورمارکرها می توان برای تشخیص منشأ سرطان پخش شده در بدن که منشأ اولیه آن معلوم نیست کمک گرفت. 3- تعیین مرحله (Stage): در بیمار مبتلا به سرطان از میزان بالا بودن تومورمارکرها می توان برای کمک به تعیین این که سرطان به چه میزان به سایر بافت ها و اعضا گسترش یافته است استفاده کرد. 4- تعیین پیش آگهی: بعضی انواع سرطان نسبت به بقیه سریعتر رشد کرده و منتشر می شوند. حتی در یک نوع سرطان مثل سرطان سینه، بعضی نسبت به بقیه رشد کرده و منتشر می شوند یا ممکن است پاسخ کمتر یا بیشتری بر درمان های خاصی داشته باشند. بعضی از تومور مارکرهای جدیدتر به تعیین احتمال مهاجم بودن سرطان و یا پاسخ احتمالی به داروهای خاص کمک می کنند. 5- راهنمای درمان: بعضی از تومورمارکرها تعیین کننده دستورالعمل درمان خواهند بود. 6- پایش درمان: اگر یک تومورمارکر برای نوع خاصی از سرطان در دسترس باشد برای تعیین کارآمد بودن درمان راحتتر این است که به جای تکرار CXR و … هزینه کمتری خواهد داشت. 7- تعیین عود: به طور معمول یکی از بیشترین استفاده از تومورمارکرها برای پایش عود سرطان خواهد بود.
در این صفحه تعداد 366 مقاله تخصصی درباره نشانگرهای تومور که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI نشانگرهای تومور (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.