دانلود مقالات ISI درباره روش ته نشینی + ترجمه فارسی
Coprecipitation
آشنایی با موضوع
در رابطه با فرایندهای فیزیکی شیمیایی و بیولوژیکی تصفیه آب و فاضلاب تهنشینی مواد، سادهترین و اقتصادیترین روش جداسازی مواد جامد از سیال میباشد. ذرات جامد موجود در فاضلاب فاقد شکل هندسی منظمی میباشد و همچنین در مقایسه با ذرات کروی از سطح بزرگتری برخوردارند. سطح بزرگتر ذرات مزبور باعث میشود که باوجود یکسان بودن حجم، آهستهتر از ذرات کروی تهنشین میشوند همچنین به دلیل تغییر سطح مقاومت و اصطکاک ذرات در جهتهای مختلفی حرکت میکنند.
بهطورکلی تهنشینی ذرات در فاضلاب چهار حالت دارد:
تهنشینی نوع اول (تهنشینی ذرات معلق بهطور مجزا)
تهنشینی نوع دوم (ذرات لخته شده و چسبنده)
تهنشینی نوع سوم (تهنشینی ناحیهای بهصورت پتوی لجن)
تهنشینی نوع چهارم (تهنشینی فشرده)
تهنشینی نوع اول:
در این نوع از تهنشینی ذرات هرکدام بهطور مستقل و مجزا با سرعت منحصربهفردی تهنشین میشوند. زمانی که غلظت مواد جامد معلق کم باشد و هیچ واکنش داخلی انجام نگیرد این نوع از تهنشینی مورداستفاده فرار میگیرد. با توجه به مطالب بیانشده ذرات بهصورت شن و ماسه در این دسته قرار میگیرد. تهنشینی در این حالت از قانون استوکس پیروی میکند. مطابق با این قانون سرعت تهنشینی ذره متشکل از دو بردار سرعت عمودی و افقی میباشد.
تهنشینی نوع دوم:
زمانی که غلظت مواد کم باشد و ذرات قابلیت اتصال به یکدیگر را داشته باشند و بهصورت لخته تهنشینشوند در طی این اتصال وزن ذرات افزایش مییابد و درنتیجه سریعتر تهنشین میشوند.
در این حالت هیچ قاعده و قانون خاصی برای تهنشینی وجود ندارد. این نوع از تهنشینی در تصفیهخانههای آب و فاضلاب معمول بعد از واحدهای انعقاد و لخته سازی که ذراتی با غلظت کم و قابلیت لخته شدن تولید میکنند، مورداستفاده قرار میگیرد. برای تعیین مشخصات تهنشینی ذرات لختهای معلق میتوان از یک ستون تهنشینی استفاده نمود. در این ستون طی شرایط مختلف در ارتفاعات مختلف ستون مشخصات تهنشینی ثبت میشود نتایج مربوطه مورد تحلیل قرار میگیرد.
تهنشینی نوع سوم (تهنشینی ناحیهای)
در این حالت غلظت مواد بهقدری افزایش مییابد که مایع تمایل دارد از بین منافذ ریز ذرات متصل بهطرف بالا حرکت نماید درنتیجه ذرات متصل تمایل به تهنشینی در یک ناحیه یا لایه را داشته و نسبت به یکدیگر در یک حالت باقی میمانند. هنگام تهنشینی ذرات در این ناحیه یکلایه نسبتاً تمیز آب در بالای این ذرات در ناحیه تهنشینی ایجاد میشود.
در تأسیسات تهنشینی ثانویه که همراه با تأسیسات تصفیه بیولوژیکی استفاده میشود (مانند سیستم پولساتور در تصفیهخانههای آب) مکانیسم تهنشینی از نوع سوم میباشد.
تهنشینی نوع چهارم:
تهنشینی نوع چهارم بهگونهای است که در آن ذرات دارای چنان غلظتی بوده که بهصورت یک مجموعه درآمده باشند و باهم تهنشین شوند. عمل تهنشینی فقط با تراکم مجموعه صورت میپذیرد. عمل تراکم در اثر وزن ذراتی که بهطور ثابت توسط عمل تهنشینی از مایع شناور به جسم متراکم افزوده میشوند، همواره صورت میپذیرد.
در این صفحه تعداد 438 مقاله تخصصی درباره روش ته نشینی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.