فلاونولها(به انگلیسی: Flavonols) دستهای از ترکیبات زردینه است که در آن ساختار ۳-هیدوروکسی فلاون به طور مشترک وجود داشته باشد. این ترکیبات در بسیاری از میوهها و سبزیجات قابل یافتن است.
دانشمندان بیش از هشت هزار ترکیب فیتوکمیکال را شناسایی و دسته بندی کردهاند. یکی از بزرگترین گروه فیتوکمیکالها، ترکیبات فلاونوئیدی بوده که گروهی بسیار بزرگ است و به زیرگروههای بسیاری تقسیم میشود. فلاونول ها یکی از گروههای خانواده فلاونوئیدها می باشند. چهار گروه اصلی از فلاونولها وجود دارند که از آنها میتوان به کوئرستین، کامفرولها، میریستین و ایزورامنتین اشاره کرد. با توجه به آمار مجله «تغذیه بالینی آمریکا»، فلاونولها از فراوانترین فلاونوئیدهای موجود در موادغذایی می باشند.
میزان توانایی بدن برای جذب فلاونولها به نوع باکتریهای فعال موجود در روده بزرگ بستگی دارد؛ زیرا این باکتریها به سوخت و ساز فلاونوئیدها کمک میکنند. براساس مقاله منتشر شده در مجله «آنتی اکسیدانها و سیگنالهای اکسایش-کاهش»، کوئرستین از دیگر فلاونوئیدها سریعتر جذب میشود. در مقاله «تحقیقات مولکولی تغذیه و مواد مغذی» آمده است که با مصرف فلاونول در کنار چربیهای سالم میتوان فراهمی زیستی آن را افزایش داد.
میوه انگور به دلیل دارا بودن انواع فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین ها و فلاونول ها از ارزش غذایی دارویی بالایی برخوردار است که نوع و درصد ترکیبات تحت تاثیر ژنوتیپ و شرایط محیطی قرار می گیرد.
هدف از بررسی آنتوسیانین ها و فلاونول ها در چند رقم مهم انگور با طیف رنگ متنوع روش بررسی پوست حبه ارقام انگورآب، بیدانه قرمز، فخری قرمز، موسکات هامبورگ، فلیم سیدلس، سرخک و آش سیاه شیراز بوسیله حلال آبی متانولی عصاره گیری شد. ترکیب آنتوسیانین ها و فلاونول ها با استفاده از HPLC مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه گیری بدست آمده از پژوهش ارقام انگور مورد مطالعه از نظر محتوا، نوع و نسبت آنتوسیانین ها و فلاونول ها و الگوی هیدروکسیلاسیون و متیلاسیون آنها متفاوت بودند. این امر منجر به تفاوت در ارزش غذایی- دارویی و بویژه اثرات آنتی اکسیدانی، پایداری، حلالیت و ویژگی های رنگ آنها می شود.
در این صفحه تعداد 379 مقاله تخصصی درباره فلاونولها که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI فلاونولها (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.