دانلود مقالات ISI درباره هیپرلیپیدمی + ترجمه فارسی
Hyperlipidemia
آشنایی با موضوع
هیپرلیپیدمی (Hyperlipidemia) به معنی افزایش چربی خون است. انواع افزایش چربی خون (نوع 1،2،3،4و5) براساس سطح انواع چربی در خون، و میزان بالاتر بودن آنها از حد طبیعی تعریف میشود. افزایش چربی خونی در هر سنی میتواند رخ دهد، اما در بزرگسالان شایعتر است. البته انواع مختلف افزایش چربی خون در سنین مختلف رخ میدهند. استعداد ژنتیکی، سیگار کشیدن، چاقی، رژیم غذایی نامناسب و بی تحرک در طول زندگی می تواند منجر به هیپرلیپیدمی شود. هنگامی که بدن نمی تواند چربی اضافی را مصرف کند یا آن را حذف کند، این چربی در خون تجمع می یابد. با گذشت زمان، این تجمع موجب آسیب ها به اندام های داخلی می شود و به ایجاد بیماری های قلبی کمک می کند.
هیپرلیپیدمی انواع مختلفی دارد ؛ برخی ارثی (فامیلیال) هستند و برخی ناشی از بیماریهای دیگر مانند دیابت، بیماریهای کبدی یا رژیم نادرست غذایی. نوع چربی خون افزایش یافته میتواند کلسترول یا تری گلیسیرید یا انواع خاصتر مانند کیلومیکرونها باشد.
خون حاوی انواع مختلف چربی (لیپیدها) است که با پروتئین های خون ترکیب میشوند و تشکیل لیپوپروتئینها را میدهند. لیپوپروتئینها انرژی تأمین میکنند و مواد اولیه برای ساخته شدن بعضی از بافتها و هورمون ها را فراهم میآورند. لیپوپروتئینها حاوی کلسترول و تریگلیسرید هستند. کلسترول خون در لیپوپروتئینهای مختلف خون از جمله لیپوپروتئین پرچگال (HDL)، لیپوپروتئین کم چگال (LDL)، و لیپوپروتئین بسیار کم چگال (VLDL) پخش شده است. اگر میزان LDL (کلسترول بد) فراتر از حد طبیعی باشد، در دیواره رگها رسوب میکند و باعث آترواسکلروز میشود. HDL (کلسترول خوب) نقش محافظتی دارد، به این ترتیب که از رسوب کلسترول بد جلوگیری میکند. هر کدام از انواع افزایش چربی خون ممکن است ارثی یا ثانویه به یک اختلال دیگر باشند.
فرد مبتلا به هیپرلیپیدمی معمولا علائم یا نشانه ای ندارد. در هیپرلیپیدمی ارثی، ممکن است بافت های زرد رنگ چربی در اطراف چشم یا مفاصل وجود داشته باشد. این بیماری معمولا در طی یک آزمایش خون معمولی یا در پی مشکلات قلبی و عروق، مانند حمله قلبی یا سکته مغزی، تشخیص داده می شود.
چربی بیش از حد در خون با گذشت زمان تجمع می یابد و پلاک هایی را روی دیواره های شریان ها و رگ های خونی ایجاد می کند. این تجمع پلاک، عروق خونی را محدود کرده و جریان خون در رگ ها را آشفته می کند. به این ترتیب قلب باید برای پمپ کردن و رساندن خون به سایر بخش های بدن بیشتر و سخت تر کار کند.
در این صفحه تعداد 839 مقاله تخصصی درباره هیپرلیپیدمی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: هیپرلیپیدمی; primary care; hyperlipidemia; screening; AAP; American Academy of Pediatrics; HDL; High-density lipoprotein; LDL; Low-density lipoprotein; NHLBI; National Heart, Lung, and Blood Institute;