پیوند ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
پیوند (نشریه)
ازدواج
علوم پایه و پزشکی
پیوند شیمیایی: پیوند شیمیایی به نیروهایی که اتمها یا مولکولها را کنار هم نگه میدارد گفته میشود و بر دو دستهاند:
پیوندهای میان اتمی: پیوند کووالانسی - پیوند الکترووالانسی (پیوند یونی) - پیوند فلزی
پیوندهای میان مولکولی: نیروی واندروالسی - پیوند هیدروژنی
این پیوندها میتواند بین دو اتم یکسان یا دو اتم متفاوت باشد که در حالت اول آن را مولکول جور هسته و در حالت دوم آن را مولکول ناجور هسته مینامند. استحکام پیوند شیمیایی را الکترونگاتیوی (یا الکترونگاتیویته) تعیین میکند. تعداد پیوندهای شیمیایی در مولکولهای مختلف متفاوت است و از یک پیوند در مولکولهای سادهٔ دو اتمی تا پیوندهای بسیار در ماکرومولکولها را شامل میشود.
پیوند اندام: پیوند عضو (به انگلیسی: Organ transplantation) اندام یا بافتی است که در بخشی از بدن کاشته شود. انواع پیوندینههای رایج عبارتاند از:
خودپیوندینه (اتوگرافت): یعنی پیوند از شخص به خودش. این نوع پیوند بیشتر مربوط به بافتهای اضافی بدن، یا بافتهایی است که قدرت بازسازی خودشان را دارند. مثل پیوندهای پوستی یا مثلاً برداشتن سیاهرگ از پای بیمار برای بازسازی عروق کرونر قلب.
همپیوندینه (آلوگرافت): یعنی پیوند عضو یا بافت بین دو جاندار از یک گونه واحد (مثلاً انسان به انسان) که از نظر ژنتیکی با هم یکسان نیستند. بیشتر پیوندها از همین نوع است.
همسانپیوندینه (ایزوگرافت): یک جور همپیوندینه است با این فرق که دهنده و گیرنده از نظر ژنتیکی همسان هستند؛ مثلاً پیوند بین دوقلوهای همسان. این نوع پیوند از نظر پاسخ ایمنی، مانند نوع خودپیوندینه رفتار میکند.
دگرپیوندینه (زینوگرافت): یعنی پیوند عضو یا بافت بین دو جاندار از دو گونه متفاوت؛ مثلاً پیوند دریچههای قلب خوک به انسان.
پیوند (کشاورزی): پیوند فنی است که توسط آن بخشی از یک گیاه بر روی بخشی از گیاه دیگر متصل میشود. پیوند زدن یکی از شیوههای غیر جنسی (غیر تناسلی) تکثیر گیاهان است. در این روش یک بافت از گیاهی جدا شده و بر روی گیاه دیگری رشد داده میشود.
تقسیم معمولی سلولها در محل اتصال باعث میشود که زخمهای حاصله ترمیم و رشد و نمو بافتها ادامه یافته و بخشها در هم بیامیزند و گیاه واحدی حاصل آید. ژ
بخش بالایی این گیاه پیوندی پیوندک و بخش پایینی که ریشههای گیاه را دربردارد پایه نامیده میشود. وقتی که پیوندک فقط یک جوانه دربرداشته باشد، پیوند را پیوند جوانهای میگویند. تکثیر از طریق گرفتن قلمه و پیوند جوانهای، مهمترین روش تکثیر غیرتناسلی در گیاهان است.
در این صفحه تعداد 3705 مقاله تخصصی درباره پیوند که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: پیوند; United Kingdom; Organ donation; Transplantation; Death and dying; Ethics; Ethnography; Clinical guidelines; Health professional practice; Organisations;
Keywords: پیوند; Deceased donor; donation after brain death (DBD); donation after cardiac death (DCD); organ donation; organ retrieval; transplantation;