آشنایی با موضوع

درمان با گیراندازی نوترون بور مشهور به BNCT، نوعی پرتودرمانی است که در آن از ایزوتوپ بور-۱۰، و نیز پرتوهای نوترون استفاده می‌گردد. درمان توسط گیر اندازی نوترون به وسیله بور یکی از روش‏های مورد توجه در درمان بعضی سرطان‏ها از جمله تومورهای مغزی به نام گلیوبلاستوما، است. در این روش درمان، ابتدا بور به صورت یک ترکیب خاص که به وسیله مواد تومور دوست نشان‏دار شده است درون تومور متمرکز می‏شود، سپس یک باریکه از نوترون‏های فوق حرارتی با انرژی و شدت مناسب بر روی منطقه تومور تابانده می‏شود. انرژی نوترون‏های فوق حرارتی با عبور از بافت‏های مختلف سر، کاهش یافته و به نوترون حرارتی تبدیل می‎‏شوند. در اثر واکنش نوترون‏های حرارتی با بور درون تومور، ذرات آلفا و لیتیم که ذراتی پر انرژی با برد کم(در حدود ابعاد سلول) هستند به وجود می‏آید که انرژی خود را در محدوده سلول سرطانی تخلیه می‏کنند و باعث از بین رفتن سلول‏های سرطانی می‏شوند. یکی از چشمه‏های مهم برای این منظور رآکتورهای هستند. طیف نوترون مورد استفاده در BNCT باید دارای شار بالا در محدوده نوترون‏های فوق حرارتی باشد. علاوه بر این شار نوترون برای این که طیف نوترون اثر بهینه‏ای در درمان داشته باشد باید دارای مشخصه‏هایی باشد که از طرف آژانس انرژی بین‏المللی تعیین شده است. مراکز معدودی در حال حاضر صاحب این نوع فناوری نوین در فیزیک پزشکی هستند، و این روش هنوز تحت پژوهش قرار دارد، و بصورت جامع وارد پرتودرمانی بالینی نگردیده است. یکی از مشکلات اصلی در توسعه این روش مربوط به چشمه نوترونی مناسب و قابل نصب در بیمارستان می باشد. این ایده از درمان با جذب نوترون از سال 1936 در ایالات متحده آمریکا، اولین کارآزمایی انسانی BNCT در 1950 آغاز شده و در مدت کوتاهی پس از آن تا حد زیادی به دلیل عدم تکنولوژی مناسب به پایان رسید. در ژاپن، با این حال، تجربه، در ادامه با نتایج دلگرم کننده و فن آوری بهبود یافته است که در پرش آغاز موج جدیدی از توجه به BNCT در اواخر 1980 آزمایشات جدید بشر در ایالات متحده محل در 1990 انجام گرفت.
در این صفحه تعداد 178 مقاله تخصصی درباره درمان با گیراندازی نوترون بور که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید.
در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI ترجمه شده درمان با گیراندازی نوترون بور
مقالات ISI درمان با گیراندازی نوترون بور (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند.
در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.