یکی از بیست اسید آمینهی اصلی یاختههای زنده است. در جانوران فرم L-form آرژنین بسیار رایج است. این اسیدآمینه نیمه ضروری است.
یک آلفا آمینو اسید با فرمول شیمایی C6H14N4O2 است که در سال ۱۹۸۶ برای اولین بار توسط دانشمند سویسی Ernst Schultze از نهال Lupinusاستخراج گردید. L- آرژنین شکل طبیعی رایج این آمینو اسید میباشد که دارای توالی، CGC، CGA، CGG، AGA، و AGGو به عنوان یک آمینو اسید نیمه ضروری (ضروری مشروط) در بدن پستان دارن طبقهبندی شدهاست. زنجیره جانبی این آمینو اسید داری سه کربن راست زنجیر، آلیفاتیک است؛ که در انتهای آن یک کمپلکس guanidinium قرار دارد. عدم استقرار بار در گروه guanidinium باعث میشود آرژنین pKa=۱۲٫۴۸ داشته باشد. این عدم استقرار بار خواص شیمایی مختلفی را به آرژنین میدهد برخی از اثرات و خواص ال آرژنین در بدن انسان
دخالت در سنتز و ساخت نیتریک اکسید NO (مسئول گشادی عروق و وازودیلاتاسیون)
گسترش و بهبود سیستم ایمنی بدن
کاهش زمان ترمیم زخم و جراحات
تسریع زمان ترمیم و بهبود بافتهای آسیب دیده
کاهش ریسک بیماریهای قلبی
افزایش توده و حجم عضلانی
کاهش بافت آدیپوز چربی بدن و کمک به کاهش وزن
کمک به افزایش حساسیت و عملکرد انسولین
کمک به کاهش فشار خون
افزایش بارورسازی مردان و زنان، افزایش تولید اسپرم
افزایش توانایی دستگاه تولید مثل
افزایش اثرات و کارایی بدنسازی
مخفف تکحرفی R
نام آیوپاک ۲-(آمینو)-۵-(دیآمینومتیلیدینآمینو) پنتانوییک اسید
ویژگیها
فرمول شیمیایی C6H14N4O2
خصوصیات
آرژینین با تقویت عملکرد دفاعی بدن، رشد تومورها و پیشرفت سرطان را به تأخیر میاندازد. این اسید آمینه اندازه و فعالیت غده تیموس را، که تولید لنفوسیتهای T (سلولهای T) را بر عهده دارد، افزایش میدهد. برای افراد مبتلا به ایدز و بیماریهای بدخیمی که کار دستگاه دفاعی بدن را مختل میسازند، مفید است. این اسید برای درمان اختلالهای کبد نظیر سیروز کبد و تجمع چربی در کبد (کبد چرب) سودمند میباشد. آرژینین با خنثی کردن آمونیاک، به سم زدایی کبد کمک میکند. مایع منی دارای آرژینین است. مطالعات نشان میدهد که ممکن است به علت کمبود آرژینین، بلوغ جنسی به تأخیر افتد. آرژینین برای درمان عقیمی مردان مفید میباشد. این اسید با غلظت بالایی در پوست و بافتهای پیوندی یافت میشود و برای درمان و ترمیم بافت آسیب دیده مفید است. وجود آن برای سوخت و ساز ماهیچهها ضروری است. این ماده در حمل و ذخیرهسازی نیتروژن به صورت یک ناقل عمل میکند و از این طریق برای حفظ تعادل صحیح نیتروژن مفید میباشد، و در دفع نیتروژن اضافی نیز نقش دارد. این اسید آمینه در کاهش وزن مؤثر است، زیرا به افزایش حجم ماهیچهها و کاهش چربیهای بدن کمک میکند. این اسید آمینه بر تعدادی از آنزیمها و هورمونها نیز تأثیر میگذارد. آرژینین، لوز المعده را تحریک میکند تا انسولین را، که جزئی از داروی وازوپرسین میباشد، آزاد نماید؛ و به آزاد شدن هورمونهای رشد نیز کمک میکند. چون آرژینین جزئی از کلاژن است و در ساختن استخوانهای جدید و سلولهای لیگامنت کمک میکند، به همین دلیل برای درمان آرتریت و اختلالهای بافت پیوندی مفید میباشد. بافت جوشگاهی که در طول بهبودی زخمها تشکیل میشود، از کلاژن، که سرشار از آرژینین میباشد، درست شدهاست. هنگامی که آرژینین به مقدار کافی در بدن موجود نباشد، به تعدادی از فعالیتهای بدن، از جمله تولید انسولین، تحمل گلوکز، و سوخت و ساز لیپید کبد، آسیب میرسد. این اسید آمینه میتواند در بدن تولید شود، با وجود این، سرعت تولید این ماده در نوزادان به اندازه ای نیست تا نیازهای آنها را برآورده سازد.
مواد غذایی حاوی آرژینین
خرنوب، شکلات، نارگیل، لبنیات، ژلاتین، گوشت قرمز، جو دو سر، بادام زمینی، سویا، گردو، آرد سفید، گندم و جوانه گندم.
در این صفحه تعداد 1070 مقاله تخصصی درباره آرژنین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI آرژنین (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.