سیستئین (Cysteine) آمینو اسیدی است که در پر ماکیان، تخم مرغ، موی انسان، لبنیات، سبزیجاتی از قبیل فلفل قرمز، پیاز، سیر، بروکلی و. . . یافت می شود. با این وجود استخراج آن از این مواد هزینه زیادی به دنبال دارد و به همین دلیل اکثر سیستئین مصرفی ایران از کشورهایی مانند چین و هند که از تولیدکنندگان عمده سیستئین هستند وارد می شود. در مقیاس صنعتی، سیستئین با هیدرولیز از موی انسان (شامل بیش از 14٪ سیستئین) و پرهای اردک تولید می شود.
شکل ظاهری این ترکیب، پودر یا بلورهای سفید است. این اسیدآمینه در رژیم غذایی انسان ضروری نیست و میتواند از متابولیسم ترکیباتی مانند متیونین تولید شود. در مقیاس صنعتی، سیستئین با هیدرولیز از موی انسان (که شامل بیش از 14٪ سیستئین) و پرهای اردک و موی خوک تهیه شده است. چین یکی از تولید کنندگان اصلی از سیستئین است. با توجه به ارزان بودن،بیشترین مواد استفاده شده برای تهیه آن از موی انسان از موهای جارو شدهٔ آرایش گاههای محلی چین و هند میباشد. بیشترین مصرف آن در کشور آمریکا میباشد،برای تهیه نان،شیرینی،پیراشکی(دونات) و. . .
سیستئین قبلاً به عنوان آمینو اسیدی غیرضروری طبقهبندی شده بود، اما در حال حاضر سیستئین به عنوان یک آمینواسید نیمه ضروری در نظر گرفته میشود، زیرا اگر به اندازه کافی از آن در دسترس باشد، بدن میتواند از آن به جای متیونین که آمینو اسیدی ضروری است در تولید پروتئین استفاده نماید.
سیستین از اتصال دو ملکول سیستئین به یکدیگر درست میشود. تولیدکنندگان مواد غذایی از سیستئین به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده ویتامین C در مواد غذایی استفاده میکنند. افزودن آن به آرد نانوایی باعث کاهش زمان خمیر کردن آرد میشود. از طرف دیگر سیستین را برای تقویت خمیر به آن اضافه میکنند و همین طور به عنوان مکمل غذایی از آن استفاده میشود.
سیستئین بسیار ناپایدار می باشد و تقریبا اگر شانس آن را داشته باشد، به طور سریع تبدیل به سیستین می شود. این یک مشکل واقعی محسوب نمی شود، زیرا اگر بدن به آن نیاز داشته باشد، به راحتی می تواند آن را به سیستئین تبدیل نماید.
سیستئین برای سلامت پوست، سم زدایی بدن (به لحاظ اینکه حاوی سولفور می باشد)، و تولید کلاژن (مورد کاربرد برای انعطاف پذیری و بافت پوستی)، ضروری می باشد. به همین دلیل، در اکثر مواقع در بتا کراتین پیدا می شود. مولکول های کراتین، چیزهایی هستند که سبب تولید مو، ناخن ها، و غیره می شوند و باعث سلامت پوست می شوند. کراتین، پروتئینی می باشد که اغلب در بافت پوست تشکیل می شود و در آنجا ذخیره می شود. دراینجا است که سیستئین وجود خود را به عنوان عنصر حیاتی زندگی به اثبات می رساند.
در این صفحه تعداد 1425 مقاله تخصصی درباره سیستئین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: سیستئین; AIMS; the Abnormal Involuntary Movement Scale; BARS; the Barnes Akathisia Rating Scale; BMI; body mass index; GSH; glutathione; HDL-C; high-density lipoprotein-cholesterol; LDL-C; low-density lipoprotein-cholesterol; NAC; N-acetyl-l-cysteine; MINI; Mini I