کارآفرینی (Entrepreneurship) به فرایند خلق ارزش جدید (مادی یا معنوی) از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن اطلاق میشود. واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی " Entrepreneurs " به معنای "متعهد شدن " نشات گرفته است کارآفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفت و تمامی مکاتب اقتصادی از قرن ۱۶ میلادی تا کنون به نحوی کارآفرینی را در نظریههای اقتصادی خویش تشریح نمودهاند. یوزف شومپیتر (۱۹۳۴) فرایند کارآفرینی را " تخریب خلاق " مینامد. به عبارت دیگر ویژگی تعیین کننده در کارآفرینی همانا انجام کارهای جدید یا ابداع روشهای نوین در امور جاری است. پیتر دراکر، پدر علم مدیریت، کارآفرینی را کسی می داند که فعالیتی را با سرمایه اقتصادی خودش شروع می کند، ارزش ها را تغییر می دهد و در محیط اطراف خود تحول ایجاد می کند و به سمت بهتر شدن می برد.
با وجودی که کلمه کارآفرین و مفهوم کارآفرینی ساده و قابل درک به نظر میرسد، اما میتوان گفت که تعریف دقیقی از کارآفرین و کارآفرینی که مورد اتفاق نظر همگان باشد وجود ندارد. البته به نظر میرسد صفتهای زیر، از جمله صفتهایی هستند که به کارآفرینها نسبت داده میشوند: خلاقیت، پیشرو بودن، آینده نگاری (ساختن آینده)، آینده نگری (پیش بینی آینده)، جرات ریسک کردن، ارزش آفرینی، ایجاد اشتغال، خلق ثروت. کارآفرین به کسی گفته میشود که علاوه بر برخورداری از خلاقیت بالا، دارای روحیهی خطرپذیری است و میتواند برای حل مشکلات دنیای امروز راهکارهای عملی و مبتکرانه ارائه دهد. انسانهای کارآفرین موجب ظهور مشاغل جدید میشوند و میتوانند با تشخیص زودهنگام فرصتهای رشد، نیرو و نشاط تازهای به تشکیلاتی که سالها از عمرشان میگذرد ببخشند.
بارزترین شکل کارآفرینی راهاندازی یک کسب وکار جدید است که به آن استارتاپ گفته میشود. در سالهای اخیر، مفهوم کارآفرینی از حوزهی کسبوکار فراتر رفته و به ابعاد اجتماعی و سیاسی نیز وارد شده است. کارآفرینی طیف وسیعی از فعالیتها را شامل میشود که بسته به نوع کسبوکار و ایدهی پشت آن متفاوتند. از فعالیتهای کارآفرینی کوچکمقیاس که انفرادی و پارهوقت اجرا میشوند گرفته تا پروژههای وسیعتر که فرصتهای شغلی بیشتری را فراهم میکنند، همگی نمونههایی از کارآفرینی محسوب میشوند.
کارآفرینان با مهارتی که در تشخیص فرصتها و موقعیتها و ایجاد حرکت در جهت توسعة این موقعیتها دارند، پیشگامانحقیقی تغییر در اقتصاد و تحولات اجتماعی محسوب میشوند. آنها تصدیق میکنند که موفقیت و بقاء در چشماندازهایبرخواسته از فردا، نیازمند چالاکی، قوة ابتکار و خلاقیت است. علاوه بر این کارآفرینی به ریسکپذیری، نوآوری و کنشکارآفرینانه هم نیاز دارد. بر اساس نظریات اقتصادی و تجارب حاصله در اقتصادهای رو به رشد، «کارآفرینان» موتور محرکهتوسعه و رشد اقتصادی محسوب میشوند و بالطبع اشتغالزایی یکی از رهآوردهای مهم کارآفرینی میباشد.
در این صفحه تعداد 809 مقاله تخصصی درباره کارآفرینی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: کارآفرینی; Questionnaire of entrepreneurial success; Family conditioning of entrepreneurial success; Entrepreneurial success; Entrepreneurship;
Keywords: کارآفرینی; Entrepreneurship; Entrepreneurship research; New ventures; Knowledge based services; Technical professional services; Knowledge economy; Economic and workforce development;
Keywords: کارآفرینی; International opportunity recognition; Expatriates; Metacognitive cultural intelligence; Cognitive cultural intelligence; Innovativeness; Entrepreneurship;