دانلود مقالات ISI درباره آنالیز ریسک + ترجمه فارسی
Risk Analysis
آشنایی با موضوع
آنالیز ریسک (Risk analysis) تکنیکی است که برای شناسایی و ارزیابی مولفهها و عواملی که ممکن است موفقیت یک پروژه یا دستیابی به یک هدف را به مخاطره بیندازند، مورد استفاده قرار می گیرد. نام دیگر این فرایند، «آنالیز حوادث پروژه» است. این فرایند نیازمند انجام یک تجزیه و تحلیل هزینه-سود است. فرایند هزینه-سود می بایست در بازنگری ویژگیها و مزایای یک دارایی یا فرایند دخیل باشد.
بخشی از بازنگری یک پروژه، تعیین هزینههای آن است. این هزینهها عبارتند از هزینههای تامین و توسعه؛ یعنی هزینههای عملیاتی و نگهداری و. . . ، هزینههای مستندسازی، هزینههای آموزشی نیروی انسانی، هزینه زیرساختها، هزینه بروزآوری، هزینههای جابجایی و مانند آن. تمامی این هزینهها مستلزم جنبههای مادی و معنوی است.
افراد مختلف از یک ریسک مشخص، برداشتهایی گوناگون دارند. برآورد میزان ریسک از سوی افراد غیرعلمی با نتایج آماری و معادلات ریاضی ریسک همخوانی ندارد. مفهوم ریسک دو جنبه گوناگون را در بر میگیرد:
برداشت افراد غیرعلمی از میزان ریسک که به آن ریسک ذهنی(یا درکی) میگویند.
برآورد علمی بر پایه اطلاعات آماری از میزان ریسک، که به آن ریسک واقعی میگویند.
ریسک ذهنی ممکن است بیشتر یا کمتر از ریسک واقعی باشد. ارزیابی ریسک ممکن است آگاهانه یا ناآگاهانه صورت گیرد. در این بین عواملی وجود دارند که بر قضاوت ناصحیح افراد مؤثر هستند و برای اصلاح سطح ریسک پذیری، لازم است این عوامل شناخته شوند. نخستین گام اجرای فرایند ارزیابی ریسک، شناسایی تمامی داراییهای اطلاعاتی موجود در حوزه مورد بررسی است تا پس از آن بتوان ریسکهای متوجه هر یک از آنها را بطور کامل مشخص نمود.
اگرچه توجه به تمامی مولفههای هزینهای برای تصمیم گیری در زمینه اجرای یک پروژه بسیار مهم است، ولی این هزینههای اجرایی تنها یک متغیر است. هزینه عدم اجرای یک پروژه نیز متغیر دیگری است که میبایست در فرایند تجزیه و تحلیل مورد توجه قرار گیرد. چنانچه اجرای پروژه با تاخیر مواجه شده یا مورد تصویب قرار نگیرد، چه اثراتی بر سازمان خواهد داشت؟ عدم پیشرفت پروژه چه تاثیراتی بر مزیتهای رقابتی سازمان دارد؟ چگونه می تواند توانایی شرکت در دستیابی به اهداف و ماموریتها را تحت تاثیر قرار دهد؟
در حالت کلی، هر جا که پول یا منابعی صرف میشود می بایست ارزیابی ریسک انجام شود. این امر سبب میشود که اجرا یا عدم اجرای پروژه با دلایل موجه همراه بوده و مدیر تلاش خود را جهت اتخاذ تصمیم درست انجام داده است. خروجی فرایند تحلیل ریسک دو بار مورد استفاده قرار می گیرد. بار نخست در زمان اتخاذ تصمیم است. مورد دوم در زمان ارائه نتایج تصمیم به شخص ثالث یا شریک بیرونی است و مدیر ناچار است تا فرایند تصمیم گیری خود را به وی ارائه دهد. در مجموع باید گفت که اجرای فرایندهای تحلیل و ارزیابی ریسک، درک و تجسم مناسبی از کسب و کار بدست می دهد.
در این صفحه تعداد 1107 مقاله تخصصی درباره آنالیز ریسک که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.