الگوریتم (به انگلیسی: Algorithm ) مجموعهای متناهی از دستورالعملها است، که به ترتیب خاصی اجرا میشوند و مسئلهای را حل میکنند. به عبارت دیگر یک الگوریتم، روشی گام به گام برای حل مسئله است. شیوه محاسبه معدل در مدرسه، یکی از نمونههای الگوریتم است.
در کل به مجموعه ای از دستور العمل ها و فرمول هایی که با زبان رسا و دقیق به همراه جزئیات لازم و به صورت مرحله به مرحله به گونه اجرا شده باشند که هد خاصی را دنبال کنند و شروع و پایان آنها نیز مشخص باشد، الگوریتم گفته میشود. کلمه الگوریتم از نام ریاضیدان برجسته ایرانی، ابو جعفر محمد بن موسی الخوارزمی و به پاس خدمات ارزنده او به توسعه دانش بشری گرفته شدهاست. او اولین کسی است که علم جبر را کشف کرد.
در اینجا دو تعریف را برای الگوریتم بیان میکنیم:
۱- مجموعهای خاص از روال منطقی و یا ریاضی ساده و خوب تبیین شده میباشد که میتواند در حل یک مسئله مشخص کمک کند. الگوریتم دستورالعملی برای یافتن پاسخ درست یک مساله سخت به وسیله شکستن آن مساله به مراحل ساده و آسان میباشد.
۲- هر روال محاسباتی خوش تعریفی است که مقداری، یا مجموعهای از مقادیر را بعنوان ورودی میگیرد و مقداری، یا مجموعهای از مقادیر را بعنوان خروجی تولید میکند. بنابراین یک الگوریتم یک توالی از گامهای محاسباتی است که ورودی را به خروجی تبدیل میکند.
یک الگوریتم یابد سه شرط اساسی زیر را تأمین کند:
• لیست دستورالعملها باید محدود بوده و به اندازهای کوتاه باشد تا قابل اجرا گردد.
• هر دستورالعمل باید دارای قابلیت اجرا باشد، شما هم باید بتوانید اجرا کارهای یاد شده را به اجرا برسانید.
• الگوریتم باید روند اجرا را قادر سازد تا در یک نقطه به پایان برسد.
تمام الگوریتمها باید شرایط و معیارهای زیر را دارا باشند:
ورودی: یک الگوریتم باید هیچ یا چندین پارامتر را به عنوان ورودی بپذیرد؛
خروجی: الگوریتم بایستی حداقل یک کمیت به عنوان خروجی (نتیجه عملیات) تولید کند؛
قطعیت: دستورات الگوریتم باید با زبانی دقیق، و بیابهام بیان شوند. هر دستورالعمل نیز باید انجامپذیر باشد. دستوراتی نظیر «مقدار ۶ یا ۷ را به x اضافه کنید» یا «حاصل تقسیم پنج بر صفر را محاسبه کنید» مجاز نیستند؛ چرا که در مورد مثال اول، معلوم نیست که بالاخره چه عددی باید انتخاب شود، و در خصوص مثال دوم هم تقسیم بر صفر در ریاضیات تعریف نشدهاست.
محدودیت: الگوریتم باید دارای شروع و پایان مشخصی باشد، به نحوی که اگر دستورات آن را دنبال کنیم، برای تمامی حالات، الگوریتم پس از طی مراحل شمارا و متناهی خاتمه یابد. به علاوه، زمان لازم برای خاتمه الگوریتم هم باید به گونهای معقول، کوتاه باشد.
معمولاً برای حل یک مسئله، روشها و الگوریتمهای گوناگونی وجود دارند؛ یک الگوریتم ممکن است عمل مورد نظر را با دستورات مختلف در مدت زمان و یا کار کمتر یا بیشتری نسبت به الگوریتم دیگر انجام دهد. به همین دلیل، انتخاب الگوریتم مناسب و کارا اهمیت زیادی در موفق بودن و کارایی برنامه رایانهای دارد. الگوریتمها به عنوان یک فناوری مطرح هستند و دانشمندان آنها را طراحی، تحلیل، و مطالعه میکنند. تحلیل الگوریتمها رشتهای است که به بررسی کارایی الگوریتمها میپردازد. تحلیل الگوریتمها یعنی پیشبینی منابع مورد نیاز برای اجرای یک الگوریتم، همچون: حافظه، پهنایباند ارتباطی، سختافزار، و از همه مهمتر، زمان کارایی یا پیچیدگی هر الگوریتم را با تابعی نشان میدهند که تعداد مراحل لازم برای اجرای الگوریتم را برحسب طول داده ورودی، یا میزان محلهای لازم حافظه را بر حسب طول داده ورودی نشان میدهد.
در این صفحه تعداد 1719 مقاله تخصصی درباره الگوریتم که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: الگوریتم; AASM; American Academy of Sleep Medicine; BCG; ballistocardiogram; CPC; cardiopulmonary coupling; EEG; electroencephalogram; EMG; electromyogram; EOG; electrooculogram; ECG; electrocardiogram; FDA; Food and Drug Administration; HFC; high frequency couplin
Keywords: الگوریتم; Algorithm; Rubric; Clinical judgment; Failure to rescue; GI failure; Intensive care unit; Sequential organ failure assessment (SOFA); Simulation;