توییتر(Twitter) نوعی سرویس شبکه اجتماعی و میکروبلاگینگ آنلاین است که به کاربرانش امکان میدهد پستهایی متن محور تا 140 کاراکتر را، معروف به "توییت"، بفرستند و بخوانند. محدودیت کاراکتر توییتر در حال حاضر دو برابر شده و به 280 کاراکتر رسیده است. توییتر را "جک دورسی" در مارس 2006 ابداع و در ژوئیه همان سال راهاندازی کرد. این سرویس به سرعت محبوبیتی جهانی پیدا کرد. توییتر را "پیامک اینترنتی" توصیف کردهاند.
توییتر در ماه مارس سال ۲۰۰۶ توسط جک دورسی راهاندازی شد. از بنیانگذاران این شرکت میتوان اوان ویلیامز، بیز استون وجک دورسی را نام برد. اولین توییت در ۲۱ مارس سال ۲۰۰۶ در ساعت ۹: ۵۰ بعد از ظهر توسط جک دورسی یکی از بنیانگذاران توییتر نگاشته شد.
توییتر با شعار «چه کار میکنید؟» (?What are you doing) پا به میدان وب گذاشت امّا در نوامبر سال ۲۰۰۹ میلادی این شعار به «چه چیزی در حال رخ دادن است؟» (?What's happening) تغییر کرد. در توییتر افزون برفرستادن نوشتار میتوان فیلم، عکس، و صدا نیز فرستاد. توییتر در لغت به معنی جیک جیک کردن است.
وبگاه توییتر با نشانی twitter. com در دسترس میباشد، البته در بعضی از کشورها از جمله ایران و چین وبگاه توییتر برای کاربران فیلتر میباشد. برای پیوستن به این سایت باید نام، ایمیل، یک رمز عبور ۶ رقم به بالا و یک نام کاربری بیشتر از ۴ کاراکتر را وارد کرد. قسمت جستجو در نوار ابزار توییتر قرار دارد و در این قسمت میتوان در میان توییتهای فرستادهشده و کاربران جستجو انجام داد. در صفحه نخست توییتر، کاربران محبوب و پرطرفدار توییتر نشان داده میشود؛ و توییتر در این قسمت فهرستی از کاربران را دستهبندی کردهاست.
شرکت توییتر واقع در سان فرانسیسکو است و سرورها و دفاتر دیگری نیز در نیویورک دارد. سایت توییتر به عنوان یکی از ده سایت پربیننده جهان معرفی شده است. توییتر یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی جهان میباشد. روزانه هزاران و یا حتی میلیونها نفر در توییتر مطالب و عکسهای خود را به اشتراک میگذارند؛ این شبکه مکان بسیار خوبی برای سرگرمی، ارتباط با دوستان، با خبر شدن از بازیگران و فوتبالیستهای مورد علاقه و در نهایت منبعی عالی برای اطلاعات مختلف میباشد.
توییتر در مقایسه با دیگر شبکه های اجتماعی دسترسی به مراتب راحت تر و سریع تری دارد و کاربران توییتر در کوتاه ترین زمان ممکن می توانند با ارسال توییت، آن را میلیون ها کاربر دیگر در سراسر جهان به اشتراک بگذارند.
توییتر مجموعهای از توییتهای کوتاه در مورد مسائل مختلف میباشد. توییتها همانند اعلام وضعیت فیسبوک (Status) میباشند که به کمک آنها میتوان وضعیت خود را با دوستان و آشنایان به اشتراک گذاشت. با اینکه بیشتر کاربران برای توییت کردن عضو توییتر میشوند اما این امکان برای کاربران فراهم است که لینک های مربوط به مقالات و صفحات اینترنت را به اشتراک بگذارند. همچنین میتوانید موقعیت مکانی (Location) خود را به دیگر کاربران اعلام نمایید.
به سبب ویژگیهای خاص توییتر بسیاری از روزنامهنگاران از این سرویس برای خبررسانی استفاده میکنند. بسیاری از روزنامهنگاران ایرانی و رسانههای فارسیزبان در توییتر عضو هستند و آخرین رویدادها را در صفحه خود به روز میکنند. بسیاری از گزارشگران از توییتر به عنوان یک ابزار خبررسانی بهروز استفاده میکنند. توییتر میتواند به عنوان سریعترین خبررسان جهان مطرح شود چون هر کاربر توییتر خود یک گزارشگر میباشد و ناخودآگاه از موضوعات اطراف خود تویت میکند. شرکت رسانهای- اجتماعی توییتر، خدمات راهبردی تازهای را برای استفاده از سرویس پیامرسانیاش در اتاقهای خبری تحت عنوان «توییتر برای اتاق خبر»، به راه انداخته است.
توییتر از زمان راهاندازی کاربردهای مختلفی داشته است. برای نمونه، در برخی از کشورها برای سازماندهی اعتراضهای سیاسی مورد استفاده قرار گرفته است و به همین دلیل گاهی این اعتراضات را "انقلابهای توییتری" خواندهاند. در زمان ناآرامی های پس از انتخابات ایران نیز، توییتر یکی از اصلی ترین پل های ارتباطی میان سازمان دهندگان خارجی و داخلی با معترضین بود. در همین زمان، توییتر اعلام کرد طبق زمانبندی فنی این شبکه، سایت توییتر بدلیل انجام تغییرات و تعمیرات برنامه ریزی شده موقتا به مدت یک روز از دسترس خارج خواهد شد. وزارت امور خارجه آمریکا با صدور نامه ای رسمی به مدیران این شبکه، خواستار تعویق این تعمیرات و ادامه سرویس دهی به معترضان داخل ایران شد. توییتر نیز با پذیرش این درخواست، تعمیرات فنی خود را به تعویق انداخت.
در این صفحه تعداد 538 مقاله تخصصی درباره توییتر که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: توییتر; Social media; Twitter; Academic surgery; Medical education; Surgical education; Professional societies; Classifications; Education and career development; Surgical education and career;