دانلود مقالات ISI درباره ایزوفلاونها + ترجمه فارسی
Isoflavones
آشنایی با موضوع
ایزوفلاونها (Isoflavones) مواد گیاهی هستند که ساختار شیمیایی آنها شبیه به استروژن انسان است. این مواد گیاهی در بدن مانند استروژنها عمل میکنند. برای همین است که ایزوفلاونها را فیتواستروژن نیز مینامند. سویا تأمین کنندهی اصلی ایزوفلاونها محسوب میشود. البته حبوبات دیگری مانند عدس، نخود فرنگی، لوبیاها و حتی شبدر قرمز حاوی این ترکیبات گیاهی مفید میباشند.
انواع مختلفی از ایزوفلاونها وجود دارد. ساختار شیمیایی ایزوفلاونها شبیه استروژنها هستند با این تفاوت که عملکرد استروژنی آنها ضعیفتر است. این ترکیبات گیاهی در زمان یائسگی یعنی در دورهای که تخمدانها دیگر هورمون استروژن تولید نمیکنند به درد خانمها میخورند. عملکرد استروژنی آنها ضعیف است اما ایزوفلاونها کمترین میزان استروژن را به بدن این زنها میرساند و از علائم ناخوشایند دورهی یائسگی پیشگیری میکند. این ترکیبات همچنین برای خانمهایی که استروژن بیش از حدی دارند نیز مفید است. زیاد بودن استروژن باعث به ویژه سندروم پیش از قاعدگی میشود. ایزوفلاونها با این سندروم، سرطان سینه و سرطان رحم مقابله میکنند.
در سالهای اخیر توجه زیادی به نقش سویا و ایزوفلاون های آن در کاهش خطر سرطانها خصوصا سرطان پستان شده است. ایزوفلاون ها دارای خواص شبه استروژنیک بوده و توانایی اتصال به گیرنده های استروژن را دارند. در مطالعات انجام شده تناقصات زیادی در زمینه نقش ایزوفلاون ها در سرطان پستان وجود دارد. عمده این تناقصات مربوط به مطالعات in vitro و مطالعاتی است که در جوندگان انجام شده است. در برخی از این مطالعات ذکر شده که ایزوفلاون های سویا سبب تحریک رشد سلول ها در تومور و افزایش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی می شوند. حال آنکه در دیگر مطالعات اثرات ضد توموری و ضد تکثیری ایزوفلاون ها گزارش شده است. از سوی دیگر مطالعات اپیدمیولوژیک همانند بسیاری از مطالعات حیوانی اثر حفاظتی سویا را بر سرطان پستان نشان می دهند. در مطالعات کلینیکی محدود انجام شده در انسان هم هیچکدام اثرات تحریکی ایزوفلاون ها بر رشد تومور یا افزایش تکثیر سلول ها را گزارش نکرده اند. در مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در افراد بقا یافته از سرطان پستان نیز اثر حفاظتی سویا بر کاهش خطر بازگشت مجدد بیماری و مرگ و میر ناشی از بیماری ذکر شده است. همچنین مشخص شده که استفاده از دوز فارماکولوژیک استروژن در زنان سالم اثر بسیار ناچیزی بر خطر سرطان پستان داشته است. با توجه به استقبال روز افزون مردم از سویا و گنجاندن آن در رژیم غذایی و تسهیل تهیه مکمل ایزوفلاون و با توجه به نگرانی هایی که در مورد اثرات سوء احتمالی نسبت داده شده به آن وجود دارد، لزوم انجام مطالعات کلینیکی بیشتر به چشم می خورد.
در بیشتر کشورهای شرقی مردم به طور مرتب سویا مصرف میکنند. آمارها نشان میدهد زنان این کشورها عملاً کمتر از گَر گرفتگی رنج میبرند و آمار سرطان سینه، سرطان رحم و پروستات نیز در بین این افراد کمتر است. از این گذشته پوکی استخوان نیز در کشورهای مصرف کننده سویا کمتر است.
در این صفحه تعداد 554 مقاله تخصصی درباره ایزوفلاونها که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI ایزوفلاونها (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.