آنتوسیانین در پرتقال خونی، گیلاس، توت فرنگی و سایر خوراکیهای قرمز و بنفش رنگ مانند چای ترش یافت میشود، ممکن است میزان خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط را کاهش دهد. انواع مختلفی از رژیمهای غذایی ویژه لاغری وجود دارد که در همه آنها ادعا شده رعایت آنها باعث میشود افراد وزن کم کنند. مادهای که در این دست از خوراکیها به طور طبیعی پیدا میشود آنتوسیانین به انگلیسی: (Anthocyanin)، نام دارد. این ماده در همه گیاهانی که قد میکشند و اغلب گلها و میوهها دیده میشود. اما همچنین در برگها، ساقهها و ریشهها نیز پیدا میشود. در این قسمتها، آنتوسیانینها عمدتا" در غشای خارجی سلولها متمرکز است. مقدار آنتوسیانین نسبتا" بالاست: برای مثال یک کیلوگرم تمشک حاوی حدود یک گرم و لوبیاهای قرمز و سیاه حدود ۲۰ میلی گرم است. رنگ آنتوسیانینها بستگی به ساختار و میزان اسید ماده خوراکی دارد. بسیاری از آنتوسیانینها در شرایط اسیدی قرمز رنگ هستند و هر چه میزان اسیدیته کمتر شود به رنگ آبی-بنفش نزدیک تر میشود. این ماده همچنین در برخی ذرتها یافت میشود. هنگامی که موشهای آزمایشگاهی تحت رژیم غذایی قرمز و بنفش قرار میگیرند، آسیب به قلب این حیوانات به میزان سی درصد کاهش یافته و چربی بدن آنها نیز کم شدهاست. نتوسیانین یکی از انواع رنگهای طبیعی مورد استفاده در محصولات غذایی می باشد که یک طیف رنگی از نارنجی،صورتی،قرمز،ارغوانی و آبی را در بر میگیرد.
آنتوسیانین از میوه های طبیعی و سبزیجاتی مانند انگور،تربچه قرمز،کلم قرمز،مویز سیاه و هویج سیاه و. . استخراج میشود. تیرگی رنگ بستگی به ph محیط استخراج دارد. در ph اسیدی رنگ متمایل به قرمز میشود و در ph قلیایی متمایل به آبی میگردد. این رنگ محلول در آب بوده و نسبت به نور،حرارت و ph مقاوم بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای رنگهای مصنوعی گردد.
کاربرد آنتوسیانین در صنایع غذایی
- ایجاد رنگ در بستنی
- جایگزین مناسب برای رنگهای مصنوعی
- ایجاد رنگ های گوناگون در نوشیدنی های میوه ای و کنسانتره سبزیجات
- عامل ایجاد رنگ در شیرینی و شکلات
در این صفحه تعداد 1301 مقاله تخصصی درباره آنتوسیانین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI آنتوسیانین (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.